Juletre trolig skyld i dødsbrann

En far og to sønner i Pennsylvania i USA døde den 25. desember etter at huset deres tok fyr.

NÆRMILJØ I SORG: Flere har vist støtte til familien etter den fatale brannen i Quakertown, Pennsylvania. Foto: Quakertown.org
NÆRMILJØ I SORG: Flere har vist støtte til familien etter den fatale brannen i Quakertown, Pennsylvania. Foto: Quakertown.org Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En far og to av hans tre sønner døde julemorgen den 25. desember i en brann som oppsto i huset deres.

Ifølge det lokale brannvesenet oppsto brannen mest sannsynlig som følge av en elektrisk feil og et tørt juletre.

- Brannen oppsto ved et juletre, så vi er ikke sikre på om brannen oppsto som følge av en elektrisk feil eller et tørt, gammelt juletre, sa branninspektøren i Quakertown, Pennsylvania, Doug Wilhelm til CNN lørdag.

Familien hadde et ekte tre i huset, så det tørre treet kan ha ført til at det tok fyr. Wilhelm understreker imidlertid at det kan bli vanskelig å finne ut hva som forårsaket brannen fordi alt er nedbrent, skriver ABC News.

Politisjefen Scott McElree i Quakertown Police sier også til ABC News at de nå undersøker om treet tok fyr som følge av julelysene på treet.

- Stor sorg

Byens skoledistrikt postet lørdag den tragiske beskjeden til det lokale miljøet på deres Facebook-side.

- Det er med stor sorg at vi deler de tragiske nyhetene om det som skjedde denne julemorgenen. King-familien mistet faren deres og to elever ved Richland Elementary School i en husbrann tidligere i dag, skriver skoledistriktet på Facebook.

Det har også blitt opprettet en pengeinnsamling for familien, gjennom GoFundMe.

Mandag morgen har det blitt samlet inn mer enn 600 000 dollar, som tilsvarer mer enn 5,3 millioner kroner.

EVAKUERER: Mandag kveld norsk tid tok et kraftverk i Rockton, Illinois i USA fyr. Nå evakueres alle innbyggere innenfor 1,6 kilometer av kraftverket. Brannen vil brenne i dagesvis, ettersom man ikke kan slukke den av miljøhensyn. VIDEO: AP/KameraOne Vis mer

- Tok tid

Brannvesenet og politiet rykket ut klokka 01.22 lørdag morgen til familiens hus, der alle fem lå og sov i andreetasje da brannen startet, ifølge Wilhelm.

De første patruljene som ankom stedet forsøkte gjentatte ganger å ta seg inn i huset, men de klarte det ikke som følge av de store flammene.

- Det var for vanskelig å ta seg inn ved hovedinngangen til huset. Inngangsdøra og vinduet på forsiden av huset var helt blokkert, og flammene spredde seg på et tidspunkt til hele huset. Det var veldig vanskelig for brannvesenet å ta seg trygt inn i huset, så det tok litt tid, sa Wilhelm til CNN.

Da brannvesenet omsider tok seg inn i huset oppdaget de likene av faren og hans to sønner i andreetasje, opplyste Wilhelm.

Familiens to hunder mistet også livet i brannen.

Moren i familien og den eldste av de tre sønnene unnslapp brannen med mindre brannskader og fikk tilsyn for skadene deres på Lehigh Valley Hospital. De ha nå blitt utskrevet fra sykehuset.

Likhuset forventer å foreta en obduksjon av de tre likene, opplyser Meredith Buck, leder av Bucks likhus i Pennsylvania, til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer