Juletreet Rockefeller Center

Juletreet imponerer ikke

Verdens kanskje mest kjente juletre imponerte ikke da det ble heist på Rockefeller Center.

Grantreet som er av typen Norwegian Spruce utenfor Rockefeller Center får slakt. VIDEO: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uten juletreet på Rockefeller Center blir ikke julen i New York den samme. For mange er det selve hjertet av metropolen i jula.

Like sikkert som at jula kommer hvert år, er det gigantiske grantreet som hvert år inntar hedersplassen.

- 2020 fortsetter å levere

Men årets tre blir av mange beskrevet å se omtrent like bra ut som resten av dette året ... ikke bra. Etter at Rockefeller Center twitret at årets juletre var på plass, påpekte mange ironien på Twitter og Facebook.

- Kan treet på Rockefeller Center se verre ut? 2020 fortsetter å levere, skriver @RexChapman på Twitter.

- Rockefeller Center-treet har som resten av oss, virkelig vært i gjennom litt dette året, skriver en annen.

Lang tradisjon

Treet er av typen Norway Spruce, som vanligvis blir hugget i USA. I år er treet omlag 23 meter høyt, og kommer fra Oneonta i New York.

- Norway Spruce er det engelske navnet på Picea abief. Grantreet vokser i de østlige delene av Europa. Forklaringen på navnet Norway Spruce har grantrearten trolig fått i sin tid fordi trærne ble importert fra Norge, forteller botaniker Egil Ingvar Aune til Dagbladet.

For å forsvare seg mot årets kritikk av treet i New York, twitret Rockefeller Center tilbake.

«Ser dere så flotte ut etter en to-dagers kjøretur, kanskje?»

Men selv 2020 byr også på vakre historier utenom det vanlige.

Under arbeidet med transporten av treet ble det funnet en liten ugle i treet. Den overlevde til alt hell og er nå trygt bevart hos Ravensbeard Wildlife Center.

JULEMIRAKEL: Den lille ugla holdes av en mann etter å ha blitt funnet og reddet i juletreet som nå står på Rockefeller Center. Foto: Scanpix
JULEMIRAKEL: Den lille ugla holdes av en mann etter å ha blitt funnet og reddet i juletreet som nå står på Rockefeller Center. Foto: Scanpix Vis mer

- Ugla virker å være i god form med tanke på alt han har vært gjennom. Når han er sjekket og får klarsignal fra veterinæren vil han slippes ut i det fri igjen, og kan fortsette på sin fantastisk reise, skriver de på Facebook.

Det majestetiske treet er kanskje verdens mest kjente juletre, og har figurert i en rekke Hollywood-produksjoner opp i gjennom.

Med litt hjelp, tusenvis av lys og amerikansk julepynt, kan man vel forvente at treet også i år, vil sørge for å gi amerikanerne julestemning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer