Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilulykken i Sverige:

Julia (14) mistet fire venner i ulykken

- Hun har vondt i hele kroppen, forteller moren til Expressen.

OVERLEVDE: Blant de seks som var i bilen var det bare to som overlevde den brutale bilulykken. En av dem var Julia (14). Foto: Privat
OVERLEVDE: Blant de seks som var i bilen var det bare to som overlevde den brutale bilulykken. En av dem var Julia (14). Foto: Privat Vis mer

Det er nå to uker siden fire 16 år gamle gutter omkom i en bilulykke i Sörfors, nord i Sverige. Blant dem var bestevennene Emil og Max.

Totalt var det seks ungdommer i bilen. I høy hastighet, kjørte bilen av veien og endte i et skogholt.

To personer overlevde - den 19 år gamle sjåføren som ligger på sykehuset med livstruende skader, og 14 år gamle Julia Hellman. Hun ble hardt skadet og ligger fortsatt på sykehuset.

Nå forteller moren hennes til Expressen om hvordan tida har vært etter ulykken.

Vekket av telefonen

Ungdomsgjengen hadde vært på et motortreff på Hassela. Da de var på vei hjem ble plutselig alt svart. Sjåføren skal av en ukjent grunn ha mistet kontrollen på bilen, skriver den svenske avisa.

Hjemme i Ljusne ble moren til Julia, Jessica Hellmann, vekket av at telefonen ringte. Det var ambulansetjenesten som fortalte at datteren hennes hadde vært i en bilulykke.

- Jeg visste at Julia var på tur, men jeg forsto ikke først at det handlet om henne, sier hun til Expressen.

Hun kastet seg i bilen og kjørte til sykehuset i Sundsvall. Seinere ble Julia flydd til intensiven i Uppsala.

OMKOM: I Sverige er fire ungdommer bekreftet omkommet etter en alvorlig bilulykke, skriver svenske medier. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Samme bil, forskjellig utfall

Julia var hardt skadet. Hun hadde fått brist i hodeskallen, nakken og i ryggen, og flere brudd i bekkenet og i beina. Hun hadde til og med fått skader på leveren og milten.

- Jeg er kjempeglad for at Julia lever, men jeg er fryktelig lei meg for de andre, sier Hellmann.

Foreldrene til ungdommene har laget en gruppechat for å holde kontakten. Hellman sier det har føltes godt å kunne skrive til de andre.

MAMMA: Jessica Hellmann våknet til en telefon fra sykehuset. Foto: Privat
MAMMA: Jessica Hellmann våknet til en telefon fra sykehuset. Foto: Privat Vis mer

- Vi hadde alle barn i samme bil, men det ble ulike utfall for alle.

Jessica har ikke forlatt datteren siden de kom til sykehuset. Dagene består av venting på nye beskjeder. Etter to uker i Uppsala har de nå fått reise til sykehuset i Hudiksvall.

Moren til Julia forteller at de begynner å se framskritt. På søndag fikk datteren gå utenfor sykehuset for første gang siden ulykken.

- Hun har fått bedøvelse i ryggmargen, noe som gjør at hun ikke har så veldig vondt. Nå kan hun nesten sitte oppreist i senga, og hun kan sitte i rullestol.

Sykehuset har gitt beskjed om at hun må bli på sykehuset i minst fire uker til, ettersom hun må gjennom en rehabiliteringsfase. Likevel sier legene at hun vil bli helt bra igjen, selv om det kan ta lang tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!