Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julia (14) skrev «drep Bush» på nettside

Skrev «drapstrussel» i sinne over Irak-krigen. Forhørt av Secret Service-agenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Julia Wilson var opprørt over Irak-krigen og lot sin frustrasjon gå ut over president George W. Bush på sitt eget webområde på chattesiden MySpace.com, melder nyhetsbyrået AP.

Tegnet Bush og dolk

14 år gamle Julia la ut et bilde av Georde W. Bush, skriblet «drep Bush» over og tegnet inn en dolk som stakk presidentens utstrakte hånd.

Senere fjernet hun dette innholdet fra webområdet, etter at hun, i historietimen på skolen, hadde lært at slik adferd er straffbar. Men det var allerede for sent.

Forrige onsdag dukket to agenter fra Secret Service opp på skolen hennes. De tok henne ut av biologitimen og forhørte henne i et kvarter.

14-åringen skal ha begynt å gråte under utspørringen.

- Jeg var ikke farlig. Jeg mener - se bare hva som er trykket bak på sekken min - det er et hjerte. Jeg er en veldig fredselskende person, sier Julia Wilson som blir betegnet som en mønsterelev.

Hun beskriver seg selv som lidenskapelig opptatt av politikk.

OPPRØRTE: I frustrasjon over krigen i Irak, skrev Julia Wilson (14) drapstrussel mot president Bush på en nettside. Hun og moren Kirstie Wilson reagerer på at agenter hentet henne på skolen. Foto: Scanpix/AP
OPPRØRTE: I frustrasjon over krigen i Irak, skrev Julia Wilson (14) drapstrussel mot president Bush på en nettside. Hun og moren Kirstie Wilson reagerer på at agenter hentet henne på skolen. Foto: Scanpix/AP Vis mer

- Jeg er mot krigen i Irak, men kommer ikke til å drepe presidenten, sier hun.

- Truet med ungdomsanstalt

Tidligere på dagen, onsdag, opplevde moren, Kirstie Wilson, å få de to Secret Service-agentene på besøk i familiens hjem. De utspurte henne, og lovet å komme tilbake når datteren kom hjem fra skolen.

Moren skrev tekstmelding til datteren og ba henne om å komme rett hjem:

«Det er to menn fra Secret Service som vil snakke med deg. Du har tilsynelatende kommet med drapstrusler mot president Bush», skrev moren.

«Mener du alvor!?!? Er jeg i store vanskeligheter», repliserte datteren per sms.

Øyeblikk senere mottok moren en ny tekstmelding fra Julia hvor hun fortalte at hun hadde blitt hentet ut av klasserommet av agentene.

De skal ha truet henne med å bli sendt til en ungdomsanstalt for å ha kommet med truslene.

image: Julia (14) skrev «drep Bush» på nettside

- De skrek mye til meg og var unødbendig onde, sier Julia.

Vil ikke kommentere

Talsmenn for Secret Service i Sacramento og i Washington D.C. sier de ikke kan kommentere hendelsen.

Julia og foreldrene mener agentene hadde rett til å spørre henne ut om truslene, men mener de burde ha ventet til hun kom hjem fra skolen.

De mener også at agentene raskere burde ha skjønt at de ikke hadde med en potensielt farlig person å gjøre.

ANGRET BUSH-TRUSSEL: - Jeg er en fredselskende person, framholder Julia Wilson (14).