Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julia (58) er surrogatmor for sitt eget barn og svigersønn

- Som en familie, må vi hjelpe hverandre.

 SAMLET:  Julia Navarro holder her rundt sin datter Lorena McKinnon. De har fått et nært forhold etter at Julia meldte seg som surrogatmor for henne. Foto: AP/The Salt Lake Tribune.
SAMLET: Julia Navarro holder her rundt sin datter Lorena McKinnon. De har fått et nært forhold etter at Julia meldte seg som surrogatmor for henne. Foto: AP/The Salt Lake Tribune. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 58 år gamle mora Julia Navarro, som bor Utah, har termin i februar - da skal hun føde sitt eget barnebarn, skriver The Salt Lake Tribune.

Julia er dermed surrogatmor for sin egen datter Lorena McKinnon (32) og svigersønnen Micah McKinnon.

- Som en familie, må vi hjelpe hverandre, sier Julia til lokalavisa i Utah.

Navarros datter forteller at hun og mannen hennes har prøvd å få et barn sammen i nesten tre år. Men ifølge Lorena har hun spontanabotert «et dusin ganger», hvor det lengste svangerskapet varte i omtrent ti uker, ifølge Lorena.

Legene advarte Julia Dermed begynte paret jakten på en surrogat. Micah foreslo både en venn og eventuelt søstera hennes som mulige alternativer til å bære fram barnet deres, men til slutt falt avgjørelsen på Lorenas mamma som tilbød seg å være surrogatmor.

Legene advarte at på grunn av Julias alder (58) ville det være omtrent 45 prosent sjanse for at implantasjonen ville være vellykket. Navarro måtte gjennomgå hormontilskudd i tre måneder før et embryo befruktet av hennes datter og sønn, kunne bli implantert.

Men prosedyren var en suksess for familien, og Navarro sier hun har hatt en graviditet «som har gått som normalt».

Ikke første gang Det er uklart hvor sjelden det er at en kvinne bærer fram sitt eget barnebarn, men flere amerikanske medier skrev i fjor om en 53 år gammel amerikansk kvinne som fødte sine to barnebarn.

I 2012 fødte også den 49 år gammel kvinnen Linda Siriois fra Maine, sitt eget barnebarn.

Julia på sin side, har termin for ei jente i begynnelsen av februar.

 SUKSESS:  Legene advarte at på grunn av Julias alder (58) ville det være omtrent 45 prosent sjanse for at implantasjonen ville være vellykket. Men prosedyren var en suksess for familien. Foto: AP/The Salt Lake Tribune.
SUKSESS: Legene advarte at på grunn av Julias alder (58) ville det være omtrent 45 prosent sjanse for at implantasjonen ville være vellykket. Men prosedyren var en suksess for familien. Foto: AP/The Salt Lake Tribune. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media