Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Julia Timosjenko ønsker ikke å bli statsminister

Men har allerede snakket med Merkel.

VIL IKKE BLI STATSMINISTER: Julia Timosjenko ønsker ikke å bli statsminister. Foto: Reuters/Andrew Kravchenko/NTB Scanpix
VIL IKKE BLI STATSMINISTER: Julia Timosjenko ønsker ikke å bli statsminister. Foto: Reuters/Andrew Kravchenko/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Julia Timosjenko ønsker ikke å bli statsminister, melder nyhetsbyrået AFP.

Men opposisjonslederen sier at hun skal møte Tysklands statsminister Angela Merkel i løpet av kort tid.

Ifølge en melding fra Timosjenkos pressetjeneste gratulerte Merkel Timosjenko med løslatelsen i en telefonsamtale. Timosjenko ble frigitt i går etter et vedtak i nasjonalforsamlingen.

I telefonsamtalen skal Merkel også ha sagt at hun er sikker på at Timosjenkos tilbakekomst i ukrainsk politikk vil bli en av de viktigste faktorene for å stabilisere situasjonen i landet. Dessuten skal hun ha framholdt at Timosjenkos politiske engasjement vil bidra til at Ukraina forblir samlet.

Tyske regjeringskilder har bekreftet samtalen. De sier at Merkel oppfordret Timosjenko til å jobbe for at Ukraina forblir samlet, og at hun ga den tidligere ukrainske statsministeren tilbud om medisinsk behandling i Tyskland.

Timosjenko har under fengselsoppholdet hatt store problemer med ryggen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!