Julia Timosjenko stilles nok en gang for retten

Flere tusen demonstranter møtte fram da rettssaken mot den tidligere statsministeren startet i dag.

TIDLIGERE STATSMINISTER: Julia Timosjenko stilles nok en gang for retten i Ukraina. Hun soner allerede en dom. Foto: REUTERS/Konstantin Chernichkin/NTBScanpix
TIDLIGERE STATSMINISTER: Julia Timosjenko stilles nok en gang for retten i Ukraina. Hun soner allerede en dom. Foto: REUTERS/Konstantin Chernichkin/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med enda en dom mot den 51 år gamle politikeren vil Ukraina etter alt å dømme være enda fjernere fra å bli anerkjent som søkerland til EU.

Soner dom Timosjenko, som var blant lederne for oransjerevolusjonen i 2004, er allerede dømt for å ha inngått en gassavtale med Russland, som domstolen mener skadet Ukraina.

Hun soner nå en dom på sju års fengsel for dette, og skal etter planen først løslates i 2018. Nå risikerer hun å bli dømt til tolv nye år bak murene for skattesnusk og underslag.

Demonstranter Hovedpersonen selv var ikke til stede da rettssaken startet torsdag, men 4 000 demonstranter, både tilhengere og motstandere, hadde møtt fram foran rettsbygningen i byen Kharkiv øst i Ukraina.

Timosjenko og støttespillerne hennes mener at rettssaken er politisk motivert. De anklager myndighetene for å bruke domstolene til å frata henne muligheten til å utfordre regjeringen i Kiev.

(NTB)