Julian Assange er arrestert i London

Britisk politi bekrefter at Wikileaks-grunnleggeren er pågrepet fordi USA har bedt om utlevering.

AMBASSADE: Her blir Assange ført ut av Ecuadors ambassade. Nyheten om arrestasjonen kom kort tid etter at Ecuador opphevet sin beskyttelse av Assange. Video: Ruptly Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Britisk politi melder at Wikileaks-grunnlegger Julian Assange er arrestert i London. Han ble satt i varetekt på en politistasjon sentralt i hovedstaden. Klokka 15 framstilles han for retten.

AP skriver at Julian Assange's advokat sier at han er blitt arrestert på utleveringsforespørsel fra USA, samt for å ha overtrådt britiske kausjonsforhold.

Britisk politi bekrefter at USA har bedt om å få Assange utlevert. Det amerikanske justisdepartementet mener Assange har hjulpet Chelsea Manning med å bryte seg inn i klassifiserte datamaskiner.

Nyheten om pågripelsen kommer kort tid etter at Ecuador valgte å trekke tilbake beskyttelsen av ham. Assange skal deretter ha blitt ført ut av Ecuadors ambassade av britisk politi.

Wikileaks har publisert en støtteerklæring til Assange på Twitter. Sammen med et bilde av grunnleggeren skriver de at «innflytelsesrike aktører, inkludert CIA, står bak en sofistikert jobb med å dehumanisere og fengsle ham».

- I strid med folkeretten har Ecuador avsluttet Assanges politiske asyl, skriver Wikileaks på Twitter.

- Lekket informasjon

Reuters skriver at forholdet mellom Ecuador og Assange skal ha kjølnet da Ecuador anklaget Wikileaks-grunnleggeren for å ha lekket privat informasjon om president Lenín Moreno.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer