Julian Assange hevder Google står bak manipulering for å hjelpe Hillary Clinton

- Utenkelig, sier norsk ekspert.

VALGKAMP: Under Internasjonale mediedager i Moskva denne uka sa Wikileaks-grunnlegger Julian Assange at Google støtter Hillary Clinton ved å endre til positive Google-søk. Bildet er fra februar. Foto: Jack Taylor / AFP / NTB Scanpix
VALGKAMP: Under Internasjonale mediedager i Moskva denne uka sa Wikileaks-grunnlegger Julian Assange at Google støtter Hillary Clinton ved å endre til positive Google-søk. Bildet er fra februar. Foto: Jack Taylor / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under Internasjonale mediedager i Moskva denne uka uttalte internettaktivisten Julian Assange at Google er involvert i Hillary Clintons presidentkampanje.

- Google manipulerer søk og er direkte involvert i Hillary Clintons kampanje. Google har økende kontroll over distribusjonskanaler, og de har alliert seg med Clinton, sa Assange ifølge International Business Times.

I en video på Facebook-sida til SourceFed forklares det hvordan Google angivelig manipulerer søkeresultatene til fordel for demokratenes presidentkandidat. Videoen viser at Google-søk på «Hillary Clinton» gir «penere» søkealternativer enn du får på Yahoo og Bing.

Videoen har engasjert brukere på Faceook og har nå over 12,3 millioner visninger.

Google benekter anklagene.

- Manipulerer

Selv om presidentvalget ikke er før 8. november, er likevel valgkampen godt i gang. Ifølge de siste meningsmålingene leder Clinton over Bernie Sanders på demokratenes side, og SourceFed hevder at hver stein blir snudd for at Clinton skal vinne folks hjerter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer