- Julian Assange og Wikileaks står på samme liste som al-Qaidas terrormistenkte

«Manhunting target list» skal være avslørt.

- OVERVÅKET: NSA og deres britiske kolleger viser ingen respekt for loven, sier Assange. Nå ber han Obama sette i gang etterforskning. Foto: AFP PHOTO / GEOFF CADDICK / NTB Scanpix
- OVERVÅKET: NSA og deres britiske kolleger viser ingen respekt for loven, sier Assange. Nå ber han Obama sette i gang etterforskning. Foto: AFP PHOTO / GEOFF CADDICK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks-grunnlegger Julian Assange krever at Barack Obama setter i gang etterforskning av National Security Agency (NSA), etter anklager om at etterretningstjenesten har spionert på varslernettstedet.

Det kommer fram i en pressemelding sluppet av Wikileaks tirsdag morgen, etter at organisasjonen varslet at en «viktig uttalelse» var like rundt hjørnet.

«MANHUNTING» I uttalelsen hevdes det blant annet at varsleren Edward Snowden har dokumenter som detajert beviser hvordan både USA og Storbritannia har spionert Wikileaks, og satt Assange «i samme bås» som terrorister.

Julian Assange skal allerede i 2010 ha blitt oppført på en liste med overskriften «MANHUNTING target list».

På samme liste står navnene på flere antatte al-Qaeda-medlemmer, hevdes det i pressemeldinga.

- Wikileaks tar sterk avstand fra slik uforskammet og ulovlig oppførsel av NSA. Vi ber Obama om å utpeke en aktor til å etterforske NSAs kriminelle aktivitet mot media, inkludert Wikileaks og deres nettverk, sier Assange.

«Et annet dokument viser at NSA, i håp om å kunne utvide NSAs rett til å ta Wikileaks' ansatte, medvirkende og støttespillere, ville utpeke dem til ondsinnende og utenlandske», hevder varslerne i pressemeldinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer