BOKAKTUELL: Journalisten Heather Brooke har skrevet bok om Wikileaks-sjef Julian Assange. Foto: AP Photo/Akira Suemori/Scanpix
BOKAKTUELL: Journalisten Heather Brooke har skrevet bok om Wikileaks-sjef Julian Assange. Foto: AP Photo/Akira Suemori/ScanpixVis mer

- Julian Assange prøvde å erobre meg

Nå skriver Heather Brooke bok om Wikileaks-sjefen som kjemper mot voldtektsanklager og utlevering til Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hun møtte ham først i Tønsberg i mars i fjor.

Journalisten Heather Brooke ble nysgjerrig da hun fikk høre at Wikileaks-sjefen Julian Assange skulle holde foredrag på journalistkonferansen SKUP, der hun også var invitert til å holde foredrag.

- Trengte moderlig omsorg - Da jeg hørte han snakke, ble jeg inspirert. Jeg tok kontakt med ham i etterkant for å gjøre et intervju og han var villig til å snakke, skriver Brooke i magasinet Review i storavisa Mail on Sunday i dag.

Hun skriver at hun fikk følelsen av å være med i en politisk konspirasjonsthriller når han hevdet at han hadde blitt forfulgt av to amerikanske agenter på vei fra Reykjavik til Tønsberg.

I etterkant av konferansen i Tønsberg skal Assange flere ganger ha tatt kontakt med Brooke - en gang skal han ha ringt henne og fortalt at han var i London og trengte moderlig omsorg.

«Jeg har feber. Jeg vet ikke om den er på vei opp eller ned. Jeg trenger moderlig omsorg. Noen som kan lage meg kyllingsuppe med nudler og kake i senga,» skal han ha sagt, ifølge Brooke.

Skrøyt av kvinnelige erobringer Hun skriver også om en episode der hun møtte Assange sammen med to andre i et hus i London.

- Han snakket ikke om rettferdigheten bak lekkingen av dokumenter eller det det gale med sensur. Nei, han benyttet muligheten til å fortelle oss historier om sine kvinnelige erobringer.

HENGES UT I NY BOK: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Scanpix
HENGES UT I NY BOK: Wikileaks-grunnlegger Julian Assange. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Scanpix Vis mer

Brooke skal ha spurt om å få noen ord med Assange på tomannshånd for å snakke om sitt arbeid og research.

- Han så på dette som en mulighet til å gjøre nok en erobring - jeg kunne ikke ha følt meg mindre komfortabel da vi var alene, skriver hun uten å utdype.

- Prøvde å erobre meg Senere på kvelden skal han ha presset henne mot en steinvegg på et helt åpent sted der alle kunne se dem.

- Jeg gikk overrasket og forvirret bort fra ham. Han visste at jeg var gift, men det betydde ingenting for ham. Svært lite gjør det.

Brooke mener oppførselen hans er årsaken til at Sverige nå kjemper for å få han utlevert for å avhøre ham om anklager fra to svenske kvinner om voldtekt og overgrep i august i fjor.

Konflikter Brooke går også inn på konfliktene innad i Wikileaks og samarbeidspartnere i store aviser. Hun skriver at det var hun som fikk alle ambassade-dokumentene fra en av Assanges misfornøyde medarbeidere da det var en klinsj mellom The Guardian og Wikileaks.

- Det tilhører ikke henne. Hun stjal det! skal han ha ropt i et møte med journalister.

Han skal ha truet med å saksøke henne og The Guardian, men skriver at sinnet hans nå er mer rettet mot avisa.

«WIKIFREAK»: Wikileaks-sjefen Julian Assange blir brettet utover tre sider i magasinet Review i storavisa Mail on Sunday.
«WIKIFREAK»: Wikileaks-sjefen Julian Assange blir brettet utover tre sider i magasinet Review i storavisa Mail on Sunday. Vis mer

Brooke har skrevet en bok om Assange, som kommer på det britiske bokmarkedet 18. august.

Wikileaks-talsmann Kristinn Hrafnsson ønsker ikke å kommentere Heather Brookes artikkel eller den kommende boka. Dagbladet har ikke lykkes å komme i kontakt med Julian Assange søndag.

RØPER ASSANGES HEMMELIGHETER: Ifølge Heather Brooke skal Julian Assange ha ringt henne for å få moderlig omsorg i forbindelse at han hadde feber. Foto: AP Photo/Akira Suemori/Scanpix
RØPER ASSANGES HEMMELIGHETER: Ifølge Heather Brooke skal Julian Assange ha ringt henne for å få moderlig omsorg i forbindelse at han hadde feber. Foto: AP Photo/Akira Suemori/Scanpix Vis mer