Julian Assange slipper fri fra overgrepsanklagene

Går ut på dato i morgen.

2012: Juilan Assange på vei inn i britisk rett i 2012. Neste uke er saken foreldret. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
2012: Juilan Assange på vei inn i britisk rett i 2012. Neste uke er saken foreldret. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange har har sittet innesperret i selvvalgt politisk asyl ved Ecuadors ambassade i London i tre år, etter at han ble beskylt for overgrep i Sverige.

I morgen og på tirsdag utløper anklagene mot ham, hvilket gjør at han går fri, ifølge Dagens nyheter, som skriver at den ene av kvinnene er svensk.

En britisk domstol har tidligere besluttet at Assange skulle utleveres til Sverige for å svare for overgrepsanklagene i retten. Ifølge avisa utløper to av anklagene i morgen, mens den tredje utløper på tirsdag neste uke.

Det er da gått fem år siden lederen av varslernettstedet ble siktet for voldtekt av en sovende kvinne og for å ha presset opp kvinnes bein og hatt sex med henne uten kondom.

- For fem år siden håpet hun at Assange skulle stilles for retten og svare på anklagene. Hun lever sitt vanlige liv og har lagt dette bak seg. Den dominerende følelsen er lettelse over at det er over - selv om hendelsen ikke blir borte, sier den svenske kvinnens advokat Claes Bergström til Expressen.

Assange vil neste uke være renvasket fra overgrepsanklager mot kvinnen, men ytterligere én anklage gjenstår. Det er snakk om et mer alvorlig brudd, hvilket gjør at saken ikke vil være foreldet før om fem år - i 2020, ifølge svenske DN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer