Julian Assange vil bli siktet for spionasje i USA

Innen kort tid, ifølge Wikileaks-sjefens advokat.

TALTE FOR FN I NOVEMBER: Men nå er snart Julian Assange siktet for spionasje av USA, ifølge hans advokat. Foto: EPA/Scanpix
TALTE FOR FN I NOVEMBER: Men nå er snart Julian Assange siktet for spionasje av USA, ifølge hans advokat. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Wikileaks-sjef Julian Assanges amerikanske advokat Jennifer Robinson opplyser til ABC News i ettermiddag norsk tid at det nærmer seg en spionsiktelse mot varsleren i USA.

Hun mener ifølge kanalen at en slik siktelse vil bli utformet «innen kort tid».

Det skal allerede ha vært kontakt mellom USA og Sverige - der Assange er siktet for voldtekt og sexovergrep - om en utlevering. Men en slik utlevering vil aldri kunne finne sted før USA har siktet ham for noe konkret.

Sex-siktet Men en slik siktelse er altså nærmere forestående enn man tidligere har trodd.

- Vi mener selvsagt at vi ikke tror spionlovene gjelder for Julian Assange, og at han i alle tilfelle beskyttes av grunnloven som utgiver av Wikileaks. All påtale under spionlovgivningen vil etter vårt syn stride mot Assanges grunnlovsfestede rettigheter, og sette all amerikansk presse i fare, sier Robinson.

- For meg høres det ut som gode nyheter, sa en smilende amerikansk forsvarsminister Robert Gates da han fikk høre om arrestasjonen av Assange. Og justisminister Eric Holder har allerede autorisert en etterforskning av australieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer