Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julie (22) skatet til SFO - mistet jobben

Foreldrene mente at Julie Talmo (22) ikke var voksen nok. Ble avskjediget på SMS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/PORSGRUNN (Dagbladet): -  Jeg fikk en tekstmelding fra kontaktpersonen min på SFO der det sto at de hadde fått klager fra foreldrene, fordi jeg skatet til skolen.

Derfor fikk jeg ikke jobbe for dem mer, sier Julie Talmo. Det var Porsgrunns Dagblad som først fortalte historien om Julie, som inntil nylig jobbet som vikar ved Skolefritidsordningen (SFO) på en barneskole i Porsgrunn.

-  Jeg hadde aldri fått noen klager på jobben min. At jeg skulle miste jobben fordi jeg skatet føles veldig diskriminerende. Hadde det samme skjedd om jeg hadde kommet på skolen på sykkel? Eller på rulleski?

Lek og tegning

Julie har jobbet på SFO siden januar i år. Hun er ansatt i et vikarbyrå, og har tidligere jobbet som vikar i ulike barnehager og barneskoler.

-  Jobben min besto av å passe barna mens de var på SFO. Jobben var morsom, jeg er glad i barn og barna så ut til å like meg også.

Fordi Julie bor et stykke unna bussholdeplassen, brukte hun rullebrett som framkomstmiddel til og fra jobb.

Hun har aldri fått noen reaksjoner av den grunn. Inntil for to uker siden.

 FULL RULLE:  Foreldrene mente Julie Talmo (22) ikke var skikket til å passe barna deres fordi hun skatet til jobb. Det mener Julie er gammeldags. -  80 prosent av barna på skolen har sikkert et skateboard hjemme de også, sier hun. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
FULL RULLE: Foreldrene mente Julie Talmo (22) ikke var skikket til å passe barna deres fordi hun skatet til jobb. Det mener Julie er gammeldags. - 80 prosent av barna på skolen har sikkert et skateboard hjemme de også, sier hun. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer

-  Onsdag for to uker siden var jeg på vei hjem fra jobb. Klokka var halv fem og barna hadde dratt hjem. Jeg kjørte på en stein og måtte hoppe av brettet. En voksen ropte at jeg måtte være forsiktig, så jeg tok brettet under armen og gikk.

Ei uke seinere fikk hun sjokkmeldingen på SMS. -  Noen foreldre hadde sett meg på skateboardet den dagen, og mente jeg ikke var voksen nok til å passe barna.

Sjefen hennes på SFO understreket at de var fornøyd med jobben hun gjorde, men at de ikke kunne gå mot foreldrenes ønske. 22-åringen er sjokkert over foreldrenes holdning til rullebrett, som har vært et lovlig framkomstmiddel i Norge siden 1989.

-  Det er helt sprøtt, sier hun.

- Feil med SMS

Rektor Geir Aurstad bekrefter at skolen fikk inn klager på at Julie Talmo sto på rullebrett. Han beklager måten saken ble behandlet på.

-  Vikaransvarlig i SFO har lagt seg flat. Det var der feilen ble begått i forhold til SMS-en Julie fikk. Det var en veldig uheldig takling av situasjonen, sier rektoren.

Han har nå hatt et møte med Julie for å skvære opp.

-  Vi hadde et møte med den ansvarlige for vikartjenesten i kommunen og en representant for SFO. Julie aksepterte beklagelse, og saken er ute av verden.

Tilbyr jobb

Julie understreker at hun er fornøyd med skoleledelsens unnskyldning.

-  De beklaget og sa det ikke skulle skje igjen, og jeg fikk til og med blomster. Jeg synes det var veldig hyggelig å jobbe på SFO, og hadde mange koselige kolleger.

Jobb har hun også om hun ønsker det.

-  Det kan godt hende Julie kommer til å jobbe for oss igjen, sier rektor Geir Aurstad.

-  Hun er ei god jente. Jeg håper ikke denne saken blir en bremsekloss for hennes videre karriere.