DØDE PÅ FERIE: Den norske studenten Julie Michelle Bergheim (22) døde på hotellrommet på Phi Phi-øyene i Thailand i 2009. Foto: Privat
DØDE PÅ FERIE: Den norske studenten Julie Michelle Bergheim (22) døde på hotellrommet på Phi Phi-øyene i Thailand i 2009. Foto: PrivatVis mer

- Julie døde trolig etter å ha blitt forgiftet av et insektsmiddel

Drammens-kvinnen Julie Bergheim (22) døde på uforklarlig vis på den thailandske ferieøya Phi Phi i mai 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag 3. mai 2009 døde norske Julie Michelle Bergheim (22) under mystiske omstendigheter på et hotell i det thailandske ferieparadiset Phi Phi-øyene.

Julie Michelle Bergheim og venninna Karina Refseth (21) ble funnet alvorlig syke på pensjonatet Laleena. Julie Michelle døde natta etter, mens venninna overlevde. I naborommet  bodde amerikanske Jill St Onge (27). Hun og Julie Michelle døde med få timers mellomrom på sykehuset.

Nå viser det seg at dødsfallene trolig skyldes forgiftning etter at ofrene pustet inn aluminiumsfosfid som stammer fra et plantevernmiddel, skriver Drammens Tidende. Flere turister kan ha mistet livet som følge av innånding av giftige stoffer brukt til rengjøring av hotellrom, ifølge thailandske myndigheter.

- Den mest sannsynlige forklaringen er den akutte gassen som oppstår ved bruk av kjemiske plantevernmidler, sier Dr. Pasakron Akarasewi i Thailands helsedepartement til det kanadiske radio- og TV-selskapet CBC.

Flere av dødsofrene har hatt de samme symptomene: Oppkast, svimmelhet og misfargede negler.

Folkehelseinstituttet skal ifølge Drammens Tidende ha utarbeidet en rapport i forbindelse med Julies dødsfall. Ifølge en kilde Drammens Tidende har snakket med, kommer det frem at Folkehelseinstituttet mener fosfingass kan ha forårsaket Julies død.

Julies mor, Ina Thoresen, sier hun har mistenkt forgiftning lenge.

- Det som har kommet fram nå, er det jeg og mange andre pårørende har mistenkt hele tiden, sier Thoresen til Drammens Tidende, som mener noen må stilles til ansvar for datterens død.

De første legerapportene etter dødsfallene tydet på at alle tre hadde blitt forgiftet gjennom noe de hadde spist eller drukket. Det ble i ettertid åpnet opp for muligheten for at kvinnene hadde blitt forgiftet av gass eller insektsmiddel. Politiet konkluderte imidlertid med at Julie hadde dødd av en blanding av alkohol og epilepsimedisin.

- Hun hadde aldri epilepsi. Obduksjonen viste heller ingen spor av alkohol, sa Thoresen til Dagbladet i 2012.

(NTB/Dagbladet)