FRUSTRERT: Julie Fredriksen har mistet tillit til politiet. Foto: privat
FRUSTRERT: Julie Fredriksen har mistet tillit til politiet. Foto: privatVis mer

Julie Fredriksen (18) hevder politiet ba henne dra til helvete

Nå finner de ikke telefonopptaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kommer aldri til å ringe til politiet igjen etter dette, sier Julie Fredriksen til Dagbladet.

Attenåringen var uheldig og kjørte av veien natt til forrige søndag, noe som resulterte i brukne ribben og hjernerystelse. Da hun ringte politiet, fikk hun alt annet enn hjelp.

- Selv ringte jeg til politiet på 112 og ba dem raske på. Verken ambulanse eller sykebil kom, og jeg tok på ny kontakt med politiet. Tilbakemeldingen var at jeg måtte slutte å mase og at jeg kunne reise til helvete, forteller hun til Altaposten.

Loggen finnes ikke Hun har klaget saken inn til politiet, og hun hevder at poilitiloggen skal ha blitt slettet.

Samtalene er registrert på ungjentas mobiltelefon klokken 02.18, 02.22 og den siste til 02.28. Den første samtalen varte i litt over to minutter, den klokken 02.22 i hele fem minutter.

- Mitt spørsmål er hvorfor disse ikke er registrert verken i lydloggen, slik politiet hevder overfor meg, eller i politiets egen skriftlige logg. Er det sånn at politiet kan slette samtaler fra loggen de ikke ønsker skal kunne dokumenteres? sier Fredriksen til Altaposten.

Politiet la loggen til grunn da de sendte denne meldingen ut i presseloggen.: «Kl 0255 melder Falk Alta at de er oppe i Øvre Alta. En bil har kjørt i grøfta. Fører blir hentet av ambulanse. Politipatrulje i Alta kjører til legevakta. Ingen mistanke om promillekjøring, hun ble sendt til Hammerfest sykehus for sjekk.»

Den ble publisert i en notis i Altaposten på nett og papir.

Ikke mulig å slette loggen - Vi tar dette på alvor og behandler dette som en klagesak, sier politimester i Vestfinnmark politidistrik, Torbjørn Aas, til Dagbladet.

Vestfinnmark politidistikt har så langt ikke funnet Fredriksens anrop i sin telefonlogg. Kartleggingen ble startet i dag der loggen på den akuelle natta blir nøye gjennomgått. Politiet regner med å ha sluttført dette arbeidet i løpet av helga.

Han opplyser om at enkeltpersoner ikke skal ha tilgang til å slette elementer i politiloggen.

- Jeg kan ikke utelukke noen svar på hvorfor vi så langt ikke har funnet samtalene melder sier hun har hatt med oss. Dersom det skyldes tekniske forhold må vi finne årsakene til dette, for eksempel om det er overgangen til vintertid som spiller inn. Vi har også opplevd tilfeller hvor innringere har kommet til et annet politidistrikt da hun ringte. Vi jobber nå uansett med å få frem fakta for å komme til bunns i saken, sier politimesteren.

Når politiet har kartlagt hva som skal ha skjedd, blir det gjort en vurdering på hvilke tiltak som skal settes i gang.

- Hvis det er skjedd en feil hos oss, og vi har opptrådt klandreverdig, skal vi lære av det og finne en klok måte å håndtere dette på, sier Aas til Dagbladet.

BILULYKKE: Attenåringen fikk noen brukne ribben og hjernerystelse av utforkjøringen. Foto: Privat
BILULYKKE: Attenåringen fikk noen brukne ribben og hjernerystelse av utforkjøringen. Foto: Privat Vis mer