- Julio Kopseng banket opp seks ganger i fengselet

Forsvarerne knytter volden til «ensidig og massiv» mediedekning.

KAN FÅ FORVARING: Julio Kopseng (38) er kjent skyldig i å ha forgrepet seg på 17 kvinner. Aktoratet ønsker 21 års forvaring med 10 års minstetid som straff. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN FÅ FORVARING: Julio Kopseng (38) er kjent skyldig i å ha forgrepet seg på 17 kvinner. Aktoratet ønsker 21 års forvaring med 10 års minstetid som straff. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Serievoldtektsdømte Julio Kopseng (38) er blitt utsatt for vold seks ganger mens han har sittet i fengsel. Det kom fram under forsvarets prosedyre i ettermiddag.

- Han har vanskelige soningsforhold. To ganger ble han angrepet mens han satt i varetekt, og det ble en straffereaksjon mot gjerningspersonen. I tillegg har det vært fire ganger siden det, sa advokat Johnny Veum i Borgarting lagmannsrett.

- Seinest sist helg ble han utsatt for vold, forteller medforsvarer Djordje Borojevic til Dagbladet etter prosedyren.

Borojevic vil ikke peke ut noen mistenkte, og det er foreløpig ikke klart om Kopseng ønsker å anmelde noen av de siste voldstilfellene.

Kritiserer media 38-åringen havnet på sykehus med hjernerystelse og øresus da han ble angrepet mens han satt varetektsfengslet i 2013. Danseren og entertaineren soner for tida den rettskraftige dommen han fikk samme år, i Ullersmo fengsel på Romerike, men har tidligere sittet i Oslo og Ila fengsel.

Veum knytter volden til det han kaller en «ensidig og massiv» mediedekning, der politiet og påtalemakten ifølge ham har fått dominere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer