Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julio Kopseng hevder engelsk småbarnsmor prøvde seg på ham, men ble avvist

Mener hun må ha plantet bevis for å få ham dømt for voldtekt.

FORKLARER SEG: I motsetning til forrige rettsrunde velger Julio Kopseng (38) nå å forklare seg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORKLARER SEG: I motsetning til forrige rettsrunde velger Julio Kopseng (38) nå å forklare seg. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun kysset meg, jeg besvarte kysset. Så tok hun hånda mi ned mot magen. Men jeg sa «Beklager, jeg kan ikke gjøre dette. Jeg har nettopp vært borti en sak der jeg var siktet for voldtekt». Hun reagerte med å reise seg brått opp. Hun var ganske sur, og takket for seg.

- Burde ha filmet Forklaringen overgrepstiltalte Julio Kopseng (38) gir i Borgarting lagmannsrett, er svært forskjellig fra framstillingen en engelsk 35-årig småbarnsmor har gitt over de siste dagene. Mens hun hevder den profilerte danseren dopet ned og forgrep seg på henne, sier han tvert imot at det var hun som prøvde seg på ham, men ble avvist.

- Fornærmede må ha lest om de andre sakene og fabrikkert en anmeldelse, har danseren tidligere sagt i politiavhør.

Da kvinnen besøkte 38-åringen i mai 2013, var han en måned i forveien dømt for flere voldtekter i Oslo tingrett. I vitneboksen sier Kopseng at han burde ha filmet episoden med småbarnsmoren for å feie unna all tvil.

- Jeg pleide å filme første seksuelle møte med folk jeg ikke kjente, hvis det skulle komme anmeldelser seinere, forklarer han.

Småbarnsmorens bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen mener Kopsengs forklaring virker tilpasset.

- Hun er sjokkert over at Kopseng tillegger henne skyld, sier Bohinen til Dagbladet.

Couchsurfing Den engelske kvinnen kom i kontakt med Kopseng via ordningen couchsurfing, der brukerne overnatter gratis hos hverandre. Hun ankom leiligheten hans på Disen i Oslo med sine to små døtre om kvelden 29. mai, men forlot stedet allerede neste morgen, og anmeldte danseren for voldtekt.

Kopseng ble funnet av politiet to dager seinere, inne i et skap hjemme hos kjæresten. Han ble pågrepet og har sittet innesperret siden.

I den omfattende rettssaken i Borgarting er danseren tiltalt for å ha forgrepet seg på 17 kvinner og risikerer forvaringsstraff. Han nekter all skyld.

Småbarnsmoren har forklart at hun ble påfallende beruset av den lille mengden vin hun delte med husverten. Til slutt var hun ute av stand til å bevege seg, og Kopseng benyttet anledningen til å kle av og forgripe seg på henne mens hun lå med ansiktet ned i sofaen.

Kopseng sier den engelske kvinnen kom ut av dusjen, bare iført et badehåndkle.

- Hun satte seg i sofaen og sa «Ah, jeg er sliten», og lente seg inntil meg, forklarer han - og sier dette ledet til at hun la an på ham som beskrevet over.

Benekter massasje Den engelske kvinnen har forklart at husverten insisterte på å massere henne, og at overgrepet skjedde i forbindelse med dette. Måneden før var Kopseng dømt for flere voldtekter i forbindelse med nettopp massasje, og benekter at han masserte gjesten.

- Å gå inn i en massasjesituasjon når jeg er siktet for voldtekt ... så dum er jeg ikke, sier 38-åringen.

Aktor Andreas Strand påpeker at ei flaske massasjeolje uten kork ble funnet av politiet under ransakingen av leiligheten.

- Jeg har vært borti massasjeolje da jeg var stripper, vi brukte det for å se deilige ut. Men jeg hadde nettopp kommet hjem fra Barcelona, og det er veldig rart at det skulle finnes massasjeolje i leiligheten, forklarer danseren.

- Men det gjorde det, konstaterer Strand.

- Husker ikke Småbarnsmoren sier Kopseng tok med vinflaska inn på kjøkkenet, skjenket glassene halvfulle utenfor hennes synsvidde, og så insisterte på at hun drakk av det ene. Danseren sier han ikke helt husker hvordan dette foregikk, men stiller seg tvilende til framstillingen.

- Glassene var ikke fylt opp. Jeg har jobbet som servitør, og når vi serverer, heller vi ikke oppi glassene før vi setter dem på bordet.

I et tidligere politiavhør har Kopseng forklart at han satte vinen til lufting, før den engelske kvinnen skjenket oppi glassene.

- Det er lettere å huske når avhøret er nærmere hendelsen, forklarer han.

Skiftet brukernavn Småbarnsmoren sier hun var nøye med å google potensielle couchsurfing-verter på forhånd. Om Kopseng fant hun ingenting alarmerende, fordi han på nettstedet opererte under brukernavnet gonzales77, utledet av artistnavnet hans, Julio Gonzales.

- Hvis navnet hans var Julio Kopseng, ville jeg ha søkt på det og funnet ut at han var dømt for voldtekt, forklarte småbarnsmoren tirsdag.

Kort tid før couchsurfing-besøket lekket Kopsengs navn på nettet i forbindelse med voldtektsdommen i Oslo tingrett. Samme dag som den engelske kvinnen ba om 38-åringens adresse, endret han brukernavnet, hvilket aktor Andreas Strand finner påfallende.

- Jeg tenkte på faren min, og ville ikke at det skulle bli pes om Kopseng-navnet, svarer danseren.

Kopseng sier han tilfeldigvis var inne på profilen denne dagen, derav endringen.

AKTORATET: Statsadvokat Guro Hansson Bull og politiadvokat Andreas Strand representerer påtalemakten i saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
AKTORATET: Statsadvokat Guro Hansson Bull og politiadvokat Andreas Strand representerer påtalemakten i saken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Så det var ikke slik at potensielle gjester ikke skulle finne ut at du var dømt for voldtekt?

- Jeg ville ikke ha pes etter mediedekningen. Å slette sida ville vært mest ryddig, sier danseren.

- Plantet koffert Den engelske kvinnen har forklart at hun etterlot en blågrå koffert hjemme hos Kopseng da hun dro fra ham om morgenen 30. mai. Under ransakingen fant politiet en tilsvarende koffert med kvinnens eiendeler stående i oppgangen utenfor leiligheten.

- Det synes jeg er ganske rart, sier Kopseng.

Han forklarer at han ikke fant noen blågrå koffert da han ryddet etter besøket, og mener gjesten må ha plantet den der.

- Har du noen tanker om hvorfor hun forklarer seg slik hun gjør? spør Strand.

- Det er ikke opp til meg å tenke hva som foregår oppe i hodet hennes. Forklaringene hennes blir verre og verre, sier Kopseng.

Under sin utspørring av den engelske kvinnen framholdt Kopsengs forsvarer Johnny Veum at hun nå legger mye mer vekt på den fysiske lammelsen enn i tidligere avhør.

FORSVARER: Johnny Veum er en av to advokater som forsvarer Julio Kopseng. Han framholder at den engelske kvinnen endrer forklaringen fra gang til gang. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER: Johnny Veum er en av to advokater som forsvarer Julio Kopseng. Han framholder at den engelske kvinnen endrer forklaringen fra gang til gang. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Det blir mer og mer av bevegelseshemningen for hver gang. Vi venter til prosedyren med å si hvor mye vekt vi legger på dette, sier Veum til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media