Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julio Kopseng tiltalt for å ha forsøkt å voldta henne på Rockefeller: - Jeg sa «jeg skriker, jeg skriker» og slo ham vekk

- Han var sterk og aggressiv.

VITNE I RETTEN I DAG: Kvinnen (31) vitnet i dag i retten, og fikk støtte av sin bistandsadvokat Siv Hallgren i Advokatfirmaet Elden. Foto: Sindre Granly Meldalen
VITNE I RETTEN I DAG: Kvinnen (31) vitnet i dag i retten, og fikk støtte av sin bistandsadvokat Siv Hallgren i Advokatfirmaet Elden. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nå 31 år gammel kvinne forklarte seg i dag i retten i saken mot voldtektstiltalte Julio Kopseng (38). Kopseng er tiltalt for å ha forsøkt å voldta henne på et toalett på Rockefeller i Oslo i februar 2002. Kvinnen var den gang 18, og hun var på et trance-arrangement, hvor Kopseng var blant danserne.

- Jeg hadde fått billetter i bursdagsgave, og var der sammen med min bestevenninne. Vi hadde det gøy, sier hun i retten. 

Ville opp på scena Hun sier de fikk lyst til å komme seg opp på scena, og at de fikk det til etter at de fikk kontakt med en av danserne. Hun sier de danset og hadde det gøy, før en annen danser tok kontakt med henne.

- Det kom en danser og sa «bli med meg». Jeg tenkte at han kanskje ville spørre om jeg ville danse på et annet arrangement eller om jeg ville bli med backstage eller noe. Det virket bare kjempegøy, sier hun.

- Vi gikk ned en gang og endte opp i en slags garderobe, sier hun og forteller at han så tok henne inn på et toalett og låste døra.

- Da vi kom inn der dyttet han meg mot en vegg, og dro ned kjolen min, sier hun. 

- Jeg sa: «Jeg skriker, jeg skriker, jeg skriker» Kvinnen sier hun ble stående med ansiktet mot veggen, og at Kopseng holdt fast hendene hennes på ryggen.

- Jeg skjønte egentlig ikke helt hva som skjedde, men så merket jeg at han hadde tatt fram penis og at jeg fikk den mellom beina, sier hun.

Hun forteller at hun med en gang forsøkte å komme seg løs.

- Jeg sa: «Jeg skriker, jeg skriker, jeg skriker». Da holdt han hånda foran munnen min, sier hun.

Kvinnen sier hun ikke klarte å snu seg, men at hun klarte å få vekk penisen hans.

NEKTER STRAFFSKYLD: Julio Kopseng. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Julio Kopseng. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg slo ham bort, sier hun.

- Var det avsluttet da? spør statsadvokat Irlin Irgens.

- Det gjentok seg noen ganger. Han var sterk og aggressiv.

Hun sier hun visste at det var folk utenfor, og at de ville kunne høre det hvis hun skrek.

- Til slutt tror jeg han bare ga opp.

Anmeldte forholdet i år Kvinnen anmeldte ikke forholdet før etter at Kopseng i februar i år ble dømt for voldtekt av ni kvinner. Da ble den profilerte danseren for første gang identifisert bredt i media.

- Den gang visste jeg ikke at det var noe som het voldtektsforsøk, sier hun.

Hun sier at hun i 2002 fant igjen et bilde av ham på en nettside hvor det var publisert bilder fra arrangementet, men at hun ikke visste navnet hans.

38 år gamle Kopseng er tiltalt for å ha forgrepet seg på ni kvinner, og er fra før dømt for å ha voldtatt elleve

Han valgte i går å forklare seg i retten, i motsetning til de to første dagene i retten. Men i dag var han tilbake på det opprinnelige sporet.

- Jeg vil fortsatt bruke min rett til å ikke forklare meg. Jeg føler jeg har svart på alle spørsmål. Med frykt for at jeg skal virke trassig, så ønsker jeg ikke å uttale meg, sa han da han ble spurt om han ville forklare seg i retten i dag.

Da Kopseng ble dømt av tingretten i februar, kom retten til at han neppe har utsikter til å forbedre seg i fengsel, selv med terapi, og at han med stor sannsynlighet vil være like farlig som nå dersom han slippes ut om 15 år, som ville vært den «normale» fengselsstraffen. Kopseng har anket dommen, og den er ikke rettskraftig.

De rettsmedisinsk sakkyndige kom den gang til at at danseren lider av dyssosial personlighetsforstyrrelseog har psykopatiske trekk. Dette gir seg bl.a. utslag i mangel på medfølelse og evne til å føle skyld.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!