Julius - kjendis fra fødselen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Julius ble født 2. juledag 1979, som den andre sjimpansen i Norge. Halvbroren Billy er et halvt år eldre.
  • Julius fikk navnet Julianne ved fødselen, fordi alle trodde han var jente. Da tabben ble oppdaget, ble navnet omskrevet til Julius.
  • Foreldrene, mamma Sanne og pappa Dennis, koste seg med babyen i tre måneder. Da støtte Sanne fra seg den lille apen. Julius mistet en finger.
  • Julius var først midtpunkt i familien Glad, der far og lege William Glad fulgte utviklingen nøye hos apebabyen.
  • Seinere flyttet Julius hjem til dyreparkdirektør Edvard Moseid, der han koste seg med å rasere huset. Det var også herfra arbeidet med å føre Julius tilbake til sjimpansefamilien startet.
  • I denne perioden ble det laget både TV-serie og bok om Julius, for ikke snakke om Terje Formoes «Julius-sangen». Det var en kjempehit som lå øverst på Norsktoppen i ukevis.
  • I starten på tenårene fikk Julius kjæreste - Josefine fra Øland. Julius ble far, men barnet døde.
  • Sommeren 1996 fikk Julius ny kone - Miff fra København. Det ble mest skrik og skrål på Julius, for Miff var slett ingen jomfru. Tvert imot var hun høygravid - noe ingen visste da hun kom. Moses, som babyen heter, falt i vannet - men ble reddet. I dag er Miff i storform, Moses er litt svakelig av seg - og på den andre siden av skilleveggen herjer Julius og Billy.

Og kanskje får Julius ny dame snart. For alle gode ting er tre...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer