SJARMERTE HOEM: Sjimpansen Julius i Kristiansand Dyrepark trer nå inn i en ny rolle som frontfigur for sandvolleyballen.
SJARMERTE HOEM: Sjimpansen Julius i Kristiansand Dyrepark trer nå inn i en ny rolle som frontfigur for sandvolleyballen.Vis mer

Julius (30) skal fronte sandvolleyballen

- Han ligner litt på oss, sier volleyballesset Iver Hoem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kristiansand : Dyreparkens gamle gullgutt Julius (30) får en ny rolle. Nå skal kjendissjimpansen fronte sandvolleyballen som ambassadør.

Idag fikk han overrakt både drakt, nett og ball av Iver Horrem og co.

- Det var faktisk et litt spesielt møte for meg, og jeg var spent. Jeg var tre år da Julius ble født og fulgte hver episode på NRK da han bodde hjemme hos en familie. Nå er han blitt enorm, en diger bamse. Det er mye kraft og temperament. Slik sett ligner han jo litt på oss i sandvolleysporten, sier Horrem til NTB.

Julius viste bra grep om ballen noen ganger torsdag, men drakten var ikke nok til å pirre ham særlig.

Idag var det 100 dager til sandvolleyverdenscupen i Kristiansand. Horrem og andre sandvolleyess hadde en tettpakket dag.

Fotballvolley mot Start-spillere og konsert der sangglade Horrem framførte «Woman in chain» ble det også.

- Sportslig sett er det utrolig at lille Norge har to verdenscupturneringer samme år (også Stavanger). I Kristiansand blir det bare bedre og bedre for hvert år. Vi gleder oss, sier Horrem.

Horrem og Øivind Hordvik er nå i Norge et par uker. Neste turnering går i Roma i mai, skriver NTB.