MOR OG BARN: Mamma Jane har et godt tak rundt sin nyfødte datter. Foreløpig må far Julius holde seg på avstand for at mor og barn skal få ro. Foto: Ole Martin Buene/Dyreparken
MOR OG BARN: Mamma Jane har et godt tak rundt sin nyfødte datter. Foreløpig må far Julius holde seg på avstand for at mor og barn skal få ro. Foto: Ole Martin Buene/DyreparkenVis mer

Julius (31) har blitt trebarnsfar

Se de første bildene av lille Yr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjimpansen Julius ble tirsdag trebarnsfar da Jane (12) fødte en jente, som har fått navnet Yr.

- Jane passer veldig godt på den lille jenta. Disse første dagene har vi holdt mor og barn isolert for at de skal få mest mulig ro, sier dyrepasser Rune Landås.

Foreløpig må far Julius holde seg på avstand for at mor og barn skal få ro.

Bekymret Ifølge en pressemelding fra dyreparken i Kristiansand skjedde fødselen utendørs og uten komplikasjoner i en liten trehytte.

- I mens regnet høljet ned oppdaget en av dyrepasserne at Jane hadde født ute på Apeøya. Det var kaldt og vått ute, men hun viste ingen tegn til å ville gå innendørs, står det i pressemeldingen.

Dyrepasserne vurderte å bedøve moren for å få henne og den nyfødte innendørs i uværet.

To gutter - Plutselig ble det et opphold i styrtregnet. Det var bare litt yr da Jan tuslet inn med sin nyfødte datter. Derfor fikk jenten navnet Yr, står det i meldingen.

Tidligere har Julius to gutter. I 2003 fikk han Julius Junior med Bini, og i 2006 ble han far til Linus, da var det Dixi som var mor.

JULIUS: Norges største kjendis-sjimpanse har tre barn med tre forskjellige mødre.Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX .
JULIUS: Norges største kjendis-sjimpanse har tre barn med tre forskjellige mødre.Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX . Vis mer

- Det var veldig moro at det kom en jente i sjimpanseflokken. Det betyr mye for flokken, siden de tre siste sjimpanseungene som er født de siste årene har vært hanner, sier Rune Landås.

TV-stjerne Like etter Julius ble født ble han avvist av sin mor. For å redde livet hans ble han tatt ut av sjimpanseflokken og fikk bo hjemme hos direktøren for dyreparken, Edvard Moseig, og hos legen som reddet han, William Glad.

I 1981 lagde NRK en serie om Julius, som gikk på barne-tv. Terje Formoe har også laget en sang om sjimpansen.

EN LITEN JENTE: Den nybakte moren Jane sammen med datteren Yr.  Foto: Ole Martin Buene/Dyreparken
EN LITEN JENTE: Den nybakte moren Jane sammen med datteren Yr. Foto: Ole Martin Buene/Dyreparken Vis mer