Julius (72) sprang etter fyllekjører

Full svenske krasjet bobilen og stakk. Men Julius er gammel mellomdistanseløper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske fyllekjøreren krasjet ekteparet Jensens bobil og forsøkte å stikke av. Lite visste han om at Julius Jensen fra Steinkjær er gammel mellomdistanseløper.

Svenskens bil hadde et forsprang på 50 - 60 meter, men 72-åringen løp etter, reiv opp døra, fikk satt seg inn i bilen og dratt opp håndbrekket.

Adresseavisen bringer ferie-historien i dag.

Episoden skjedde mandag da Julius Jensen og kona Anne-Lise var på tur til Sverige.

- Vi skulle kjøre ut fra parkeringsplassen til et varesenter da det kom en møtende bil som lå delvis i vår veibane. I det bilen passerte oss, traff han bakparten av bobilen. Vi stoppet og spurte om han ikke hadde sett oss. Jo da, det hadde han. Men han var tydeligvis ikke helt edru, sier Jensen til Dagbladet.no.

Julius Jensen ba sjåføren møte ham på parkeringsplassen, mens han selv måtte innom en rundkjøring for å snu. Da han kom til parkeringsplassen, så han at svensken forsøkte å stikke av.

Da la han på sprang.

- Han hadde et forsprang på 50 - 60 meter, men ble hindret av et par biler i rundkjøringa. Jeg fikk opp døra og satte meg inn på passasjersida. Jeg forsøkte å få ham til å senke farta, men han reagerte ikke. Han holdt på å kollidere med flere biler, forteller Jensen.

TOK IGJEN FYLLEKJØREREN:  Julius Margido Jensen er gammel mellomdistanseløper og tok igjen fyllekjøreren. Foto: PRIVAT
TOK IGJEN FYLLEKJØREREN: Julius Margido Jensen er gammel mellomdistanseløper og tok igjen fyllekjøreren. Foto: PRIVAT Vis mer

Til slutt trakk Julius Jensen opp håndbremsen, fikk svensken over i passasjersetet og tok over styringa.

Fyllekjøreren ville hjem til pappaen sin, og Jensen ville hjelpe. Men da de kom til stedet, var ikke pappaen hjemme. I stedet ville svensken gå og legge seg. Men da satte Julius Jensen ned foten.

- Vi kjørte tilbake til kjøpesenteret, og der stod tre politibiler klare. Kona mi hadde fått notert nummeret på svenskens bil og varslet politiet, sier den spreke 72-åringen, som ikke var redd under jakta på den fulle sjåføren.

- Redd? Nei. Han var jo farlig i trafikken, dessuten ville jeg ha i orden det formelle rundt bilskaden, sier han.