Julius ble myndig - og fikk lappen

KARDEMOMME BY: Julius (18) tok kommandoen da myndighetsdagen ble feiret med bananer, førerkort og ny bil i går. Tusen gjeser feiret kjendis-sjimpansen i Kristiansand Dyrepark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyreparkens suverene kjendis hilste de mange frammøtte i Apehuset med voldsomme gaul og markeringsskrik. Blant dem som ble overdøvet var reservepappa Edvard Moseid, som holdt bursdagstalen. Men da publikum sang «Happy Birthday», entret Julius til topps i klatretreet og hilste sangen med utstrakt hånd.

Førerkortet varer til Julius er 100 år, og er av klasse B. En liten begrensning er det imidlertid: Julius får bare kjøre i Dyreparken!

Inspektør Kjell Larsen fra Kristiansand trafikkstasjon - som skrev ut førerkortet til Julius - bekrefter at det er ekte. Larsen vil derimot ikke fortelle om Julius sto på teoriprøven, eller om han pratet seg ut av det...

- Personlig skulle jeg ønske at Julius tok glattkjøringskurs, sa direktør Edvard Moseid.

Sist Julius satt i en bil, var vel da han banket opp søppelmannen i Dyreparken for noen år siden. Da fikk Edvard Moseid lokket ham inn igjen med favorittdrikken sjokolademelk. 90 kilo sterke Julius er like kraftig som en hel flokk mannfolk i samme vektklasse.

Julius-bilen er for øvrig en pickup, som Dyreparken bruker til å kjøre ftr til alle innhegningene med. Og kanskje skal den frakte noen av de to tonnene med bananer som Julius fikk i bursdagspresang!

Festet alene

Bursdagsbarnet bor til daglig sammen med halvbroren Billy i eget hus, men i går festet han i det store Apehuset. Julius kan ikke være sammen med sjimpanseflokken til daglig, fordi han da ville utfordre sjefen, Sjampis, noe som ikke ville ende godt.

Julius feiret bursdagen alene - bortsett fra rundt tusen tilhengere som møtte fram til feiringen. Den eneste inviterte gjesten, Billy, foretrakk å ligge i senga framfor å spise kake med Julius.

Kaken lot imidlertid Julius stå. Han nøyde seg med å pakke opp alle pakkene: Først den minste og så videre opp til den største. Alle var fulle av bananer eller kjeks med bananfyll. En støyt julebrus å svelge ned kjeksene med ble det også.

- Julius er kjempeglad i søtt, så det er rart han venter med kaka, mente parkdirektør Arne Magne Robstad.

Men Julius visste naturligvis at når kaka er spist, forsvinner gjestene. Derfor ventet han - og nøt hvert øyeblikk som midtpunkt...

UP-Olsen tester deg  Hva skal til for å klare førerprøven?

<B>Festapen Julius</B>
<B>FIKK LAPPEN:</B> Edvard Moseid oppbevarer førerkortet Julius fikk fra myndighetsdagen. Førerkortet ble overlevert av inspektør Kjell Larsen fra Kristiansand trafikkstasjon.