Julius ble myndig - og fikk lappen

KARDEMOMME BY: Julius (18) tok kommandoen da myndighetsdagen ble feiret med bananer, førerkort og ny bil i går. Tusen gjeser feiret kjendis-sjimpansen i Kristiansand Dyrepark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dyreparkens suverene kjendis hilste de mange frammøtte i Apehuset med voldsomme gaul og markeringsskrik. Blant dem som ble overdøvet var reservepappa Edvard Moseid, som holdt bursdagstalen. Men da publikum sang «Happy Birthday», entret Julius til topps i klatretreet og hilste sangen med utstrakt hånd.

Førerkortet varer til Julius er 100 år, og er av klasse B. En liten begrensning er det imidlertid: Julius får bare kjøre i Dyreparken!

Inspektør Kjell Larsen fra Kristiansand trafikkstasjon - som skrev ut førerkortet til Julius - bekrefter at det er ekte. Larsen vil derimot ikke fortelle om Julius sto på teoriprøven, eller om han pratet seg ut av det...

- Personlig skulle jeg ønske at Julius tok glattkjøringskurs, sa direktør Edvard Moseid.

Sist Julius satt i en bil, var vel da han banket opp søppelmannen i Dyreparken for noen år siden. Da fikk Edvard Moseid lokket ham inn igjen med favorittdrikken sjokolademelk. 90 kilo sterke Julius er like kraftig som en hel flokk mannfolk i samme vektklasse.

Julius-bilen er for øvrig en pickup, som Dyreparken bruker til å kjøre ftr til alle innhegningene med. Og kanskje skal den frakte noen av de to tonnene med bananer som Julius fikk i bursdagspresang!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer