Julsrud lager bondethriller

- «Seven», «Fargo» og «Natten var het». En krysning mellom disse filmene er den stemningen jeg leter etter, sier regissør Karin Julsrud om sin første spillefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innspillingen starter i januar, og nå leter Julsrud etter en ung gutt til hovedrollen som 11-årige Niklas, og når hun holder audition, ser hun etter kreative påfunn og evne til å vise følelser.

- Jeg skal lage en urban bondethriller som blant annet handler om hvordan vennskap kan forårsake store tragedier, forteller regissøren.

Absurd bondehumor

I utgangspunktet ble filmen kalt «Blodige engler», men arbeidstittelen er nå «1732 Hutton», fordi handlingen utspiller seg på et småsted kalt Hutton. En bygd med masse mørke sider under overflaten.

- Jeg fant et postnummer i østlandsområdet som ikke er i bruk lenger, flirer manusforfatter Kjetil Indregard, sønn av forfatter Torill Brekke. Men sine 24 år er han en av Norges yngste spillefilmforfattere, og har tidligere skrevet manus for teater.

- Selv har jeg bodd på landet i 13 år, på 8520 Ankenesstrand, og har hentet mange av de absurde elementene fra min egen bygdeerfaring, forteller Indregaard.

Utgangspunktet er en uglesett familie som beskyldes for mordet på en mongoloid jente. Etter at nok et mord blir oppdaget, kommer en etterforsker til stedet som får et nært forhold til minstegutten i familien, Niklas.

Ulik Torill Brekke

- Da jeg gikk på manuskurs i fjor, ble jeg fortalt av en ond danske at jeg var for dårlig. Nå håper jeg på en søt hevn, spøker Kjetil Indregard. Med filmen «1732 Hutton» håper han også på å bli kvitt stempelet «sønn til Torill Brekke».

- Vi har forskjellige erfaringer og skriver helt forskjellig. Jeg har vært reserve på Nord-Norges dårligste fotball-lag, Ofoten og Sør-Troms Fotballkrets. Det har ikke hun!