-  Jult opp av tannlegen

En pasient hevder han ble sparket og slått av tannlegen (64). Tannlegen ble frifunnet, men under dissens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet får opplyst, vurderer påtalemyndigheten å anke frifinnelsen, som skjedde mot fagdommerens stemme.

Samtidig har Oslo tingrett dømt tannlegen til å betale ei bot på 10 000 kroner, fordi han fortsatte praksisen sin etter at han mistet autorisasjonen.

Voldsepisoden, som den juridiske dommeren ville dømme tannlegen for, skjedde i kjølvannet av en krangel om betaling. Tannlegen krevde 500 kroner. Dette syntes pasienten var en ublu pris. Han mente det fikk være nok med 100 kroner. Den uttalelsen skal han ha kommet med mens han fortsatt satt i tannlegestolen.

-  Slått og sparket

Pasienten forklarer at han egentlig bare ønsket å forlate stedet.

-  Tannlegen oppførte seg aggressivt og truende, og kom med trusler om juling hvis jeg ikke betalte, forklarer pasienten.

Ifølge tiltalen ble pasienten slått i armen og sparket i ryggen.

Tannlegen forklarer at han ble svært sint, og at han tok et hardt tak rundt skuldra til pasienten, og førte ham ut av kontoret ved å dytte ham ut døra.

Tre pasientklager

-  Jeg kom ikke med trusler eller utøvde noen ytterligere form for vold, forklarer tannlegen.

Tingretten konstaterer at påstand står mot påstand. Dommeren ville dømme tannlegen for legemsfornærmelse, men de to meddommerne fant at den rimelige tvil måtte komme vedkommende til gode.

Uavhengig av denne saken mistet tannlegen autorisasjonen. Han fikk tre klager fra pasienter mot seg, men svarte ikke helsemyndighetene fordi han mente klagene var ubegrunnede.