Jumbo mistet motordel i lufta

En jumbojet fra Japan Airlines mistet en del av motoren mens det var i lufta over Indonesias hovedstad Jakarta. Det var 377 mennesker ombord i maskinen da biten falt av. Bare flaks gjorde at ingen på bakken ble truffet av delene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heldigvis ble ingen, hverken i lufta eller på bakken skadd da flydelene falt mot ned mot jorden. Vrakdelene fra Boeing-maskinen landet i Jakartas slumområder.

En talsmann for flyselskapet sier at en eksplosjon i motoren på flymaskinen trolig er årsaken til at flydelene falt løsnet og traff bakken. I første omgang forsøkt flyselskapet å bagatellisere hendelsen.

Flyet, som var på vei til Tokyo i Japan, landet trygt på Sukarno-Hatta internasjonale flyplass i Indonesia, en time etter avgang.

- Vi hørte en drønnende lyd og så at flyet fløy lavt over husene. Plutselig så vi en brennende del fra flyet dale ned mot oss, sier noen øyenvitner til hendelsen til avisa Jakarta Post.

Japan Airlines samarbeider nå med luftfartsmyndighetene og politiet i Indonesia i etterforskningen av hendelsen. Flymaskinen har vært i drift i 13 år, men motoren som ble skadd, har kun vært i bruk i rundt tre år.

LANDET TRYGT: En indonesisk tekniker inspiserer jumbo-moteren etter landing.