Jumbojet nær kollisjon over Japan

En jumbojet med over 400 passasjerer var svært nær kollisjon med et annet fly i lufta i dag. 25 om bord ble skadd da flygeren la flyet brått over til siden for å unngå katastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Boeing 747-maskinen fra Japan Airways (JAL) var på vei til Okinawa fra Tokyo. Om bord var 411 passasjerer og en besetning på 16. Jumbojeten gjorde vendereis til Haneda-flyplassen, Tokyos lufthavn for innenriksflygninger, for reparasjon etter den dramatiske hendelsen.

To besetningsmedlemmer og en passasjer ble alvorlig skadd under den plutselige unnamanøveren. De trengte hjelp for å komme av flyet. Andre passasjerer hadde lettere, men synlige skader da de forlot flyet.

- Flyet steg skarpt etter å ha svingt fra side til side. Jeg trodde vi skulle styrte, fortalte en kvinne til japansk TV etter landing.

En annen person forteller at folk ble løftet ut av setene av kraften fra flyets bevegelser, og traff taket i kabinen.

Det andre flyet skal også være fra JAL, på vei fra Pusan i Sør-Korea til Narita internasjonale lufthavn i Japan. Ingen ble skadd i dette flyet, som landet normalt på rullebanen ved Narita.

(NTB-Reuters-DPA)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer