«Jungelkvinne» funnet i Kambodsja

- Funnet i live etter 19 år i villmarka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinne som forsvant i jungelen i Kambodsja som barn, skal være funnet i live etter 19 år.

Det er politiet og en mann som oppgir å være faren hennes, som forteller den fantastiske historien til AP.

Kvinnens navn er angivelig Rochom P`ngieng, og hun skal nå være 27 år gammel. Da hun ble funnet i Oyadao-distriktet i Rattanakiri-privinsen sist lørdag, kunne hun ikke snakke og oppførte seg som et dyr.

- Da jeg så henne, var hun naken og gikk foroverbøyd som en ape. Hun var tynn inn til beinet, sier Sal Lou, som sier han er faren hennes.

Han skal ha gjenkjent henne på et arr på høyre arm, et resultat av lek med kniv da hun var barn.

- Hun ristet og plukket opp riskorn fra bakken som hun spiste. Øynene var røde som på en tiger, sier 45-pringen til AP.

Rochom P`ngieng forsvant i 1988 mens hun gjetet bøfler i et fjerntliggende jungelområde, ifølge visepolitimester i provinsen, Chea Bunthoeun. Politisjef Mao San i Oyadao-distriktet, beskriver kvinnen som «halv menneske og halvt dyr».

Kvinnen ble oppdaget tidligere denne måneden etter at en landsbyboer la merke til at mat forsvant fra en matboks i nærheten av gården sin.

- Han bestemte seg for å gjennomsøke området og så så han et nakent menneske, som så ut som et «jungelmenneske» som snek seg bort for å stjele risen hans, sier Chea Bunthoeun.

Mannen samlet noen venner og klarte å fange kvinnen 13. januar. Siden hun ble fanget, har kvinnen hatt vanskeligheter med å tilpasse seg et normalt liv. Sal Lou sier det omtrent er umulig å snakke med henne, siden hun ikke snakker det lokale språket.

Når hun er sulten, klapper hun seg på magen.

- Når hun ikke sover, sitter hun bare og ser seg til høyre og venstre, høyre og venstre, sier Sal Lou.

Familien hans passer nå nøye på kvinnen etter at hun torsdag morgen tok av seg klærne og oppførte seg som om hun var på vei tilbake til jungelen.

Mange spørsmål er ubesvart når det gjelder omstendighetene rundt forsvinningen hennes og hva som skjedde med henne i villmarka, og det er vanskelig å få noe ut av jenta. Myndighetene vil nå at medisinske eksperter skal ta DNA-prøver av foreldrene og jenta for å se om de sammenfaller. Foreldrene har sagt seg villige til det.

- FORSVANT FOR 19 ÅR SIDEN: Savnede Rochom P`ngieng er tilbake fra jungelen, ifølge en mann som hevder å være faren.