- Juni Blixten står bedre til enn sist

Kaldblodskongen fra Kolbu sikter mot seier i V65-finalen på Bjerke onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag vant Bjønnum Odin i V75 på Jarlsberg. Onsdag er det stallkamerat Juni Blixten sin tur.

Seiersmaskinen har en spesiell bakgrunnshistorie. Han travet kun tre løp som treåring og vant et av dem før han pådro seg brudd i et kne. Deretter ventet en lang rekonvalesens med hvile hele 4-års sesongen. Når han endelig kom til start igjen som 5-åring blomstret han opp. På fjorårets sytten starter tok han åtte seirer.

I år har han vunnet i fire av sine ti starter. Den formsterke stallen til Finn Holmen går en ny, fin sesong i møte.

- Står bedre til nå

- Juni Blixten ser veldig fin ut i trening om dagen. Nå sist vant han helenkelt med draskylappene igjen. De pleier han å reagere veldig bra på og ha et ekstra gir. Denne gangen står han bedre til enn sist.

- Jeg tror han skal kunne komme billigere rundt denne gangen. Vi er litt avhengig av at det blir et fint løp for ham, jeg har nemlig siktet inn Uttisrud-løpet på Momarken for både ham og Bjønnum Odin.

- God vinnersjanse

- Jeg synes det ser ut som en god vinnersjanse, og jeg er stor optimist på forhånd, sier trener Finn Holmen til Dagbladet.no.om hesten som kuskes av sin faste makker Andre H. Stensen.

IMPONERTE SIST: - Men på Bjerke i kveld har Juni Blixten en bedre oppgave, mener trener Finn Holmen. Foto: hesteguiden.com
IMPONERTE SIST: - Men på Bjerke i kveld har Juni Blixten en bedre oppgave, mener trener Finn Holmen. Foto: hesteguiden.com Vis mer

Den Harley Davidson-frelste treneren tok ut trenerlisens høsten for snart to år siden. Totningen har høstet en rekke triumfer på norske og svenske travbaner, fortrinnsvis med kaldblodshester. Juni Blixten har vært en slager.

- Satser du bevisst bare på kaldblodshester?

- Nei, det er mer tilfeldig at det er blitt sånn. Jeg har hatt noen varmblodshester innom stallen.

Tøffingen Rusty Bust tok flere seire for sin trener.

Finn Holmen holder til i naturskjønne omgivelser på Kolbu. Der finnes milevis med skogsbilveier å trene på.

- Jeg kjører rolige turer innover skogen. Jeg har en rettstrekke hvor vi kjører intervaller. Det viktigste er at hestene får variert og lystbetont trening, det skal være gøy, forteller Finn som får god hjelp av Claes Elmann med blant annet akupunktur om hestene skulle kjenne på noen plager.

Tilnavnet kaldblodskongen fra Kolbu fikk Finn Holmen under Jarlsberg-helgen av festglade kompiser som hadde satset feriekassa på Bjønnum Odin. Den dyktige treneren får stadig frem nye vinnerhester.

Interessante travemner

- Jeg begynte å kjøre tømmer med hest som 18-åring. Etter hvert begynte jeg med travere, og siden har det bare ballet på seg, forteller 42-åringen.

- Harley\'en står i garasjen ennå. Jeg får ikke så mye tid til å lufte den. Tiden går med til de åtte hestene. Vi har kapasitet for 20, iberegnet utegang for unghestene. Vi har noen fine unghester på stallen, blant annet en åring etter Moe Odin. Den er langt fremme. Videre har vi to 2-åringer. Den ene travet 1.49 i mønstringsløp tredje gang den var på bane, og det synes jeg er bra.

Søster til Derby-vinner

- Jeg har leid en 2-årig  helsøster til Derby-vinneren  Torpa Carl . Hun er ikke like langt fremme som Moe Odin-hingsten, men hun viser fine bevegelser og det blir spennende, absolutt et talent. Det kommer noen fine 2-åringer på stallen til høsten, og jeg gleder meg til å ta fatt, betror treneren som kanskje er mest kjent for sitt gode håndlag med kaldblodshoppene.

- Ingen slår Slåtsve Tora

Finn Holmen har et godt drag på damene. Stolt Embla og Steinskosa er V75-kjenninger som har herjet i lørdagsløpene. Theoblessa og Slåtsve Tora må heller ikke glemmes.

- Stolt Embla hentet jeg på beite i kveld. Hun travet mange gode løp og gikk 1. 24 i fjor som 5-åring. Så falt hun helt ut av det. Det ble en sjekk på Mälarklinikken uten at de kunne finne noe galt. Dermed slapp vi henne på beite. Det tror jeg hun har hatt godt av. Steinskosa startet på onsdag og fungerte fint. Hun skal ut i løp igjen fredag fra dobbelt tillegg, noe hun egentlig er drittlei av. Hun er bedekt, men skal gå noen løp ennå. Jeg har tre hester til start i det samme løpet, Slåtsve Tora, Steinskosa og Theoblessa. En på hver distanse.

- Det er ingen som slår Slåtsve Tora om hun vil, melder Finn Holmen.

- Men Theoblessa kan også blande seg i leken.

- Hva er oppskriften bak suksessen?

- Tja, det er mange faktorer som må stemme. Det hjelper ikke å være en bra trener om du ikke har folk rundt deg som er flinke. Jeg vil berømme kona mi, Christin F. Holmen, samt stedatteren min, Line Fjeldvik og den dyktige stalljenta Marthe Johansen som er lærling og jobber heltid. Uten dem hadde det ikke vært mulig. Kona tar seg i tillegg av alt papirarbeidet.

- Flinke folk er gull verdt, sier treneren som trolig kan feire en ny triumf med Järvsøfaks-sønnen Juni Blixten etter onsdagens V65-løp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer