Juni

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. juni:

6 år gamle Kim Eirik Salmela Farstad blr meldt savnet på Smøla i Møre og Romsdal. Han blir seinere funnet drept i hagen til en nabo. Naboen, en 23 år gammel kvinne, har tilstått drapet.

20. juni:

Den svenske seriemorderen Thomas Quick blir i Falun tingsrett dømt for drapene på de norske jentene Trine Jensen og Gry Storvik, som ble drept i henholdsvis 1981 og 1985.

24.juni:

En 36 år gammel mann fra Skien blir funnet skutt i baksetet på en bil som er dumpet i Kjønneviksvatnet i Telemark. To menn tilknyttet Hells Angels blir senere siktet for drapet.

29. juni:

Osmund Ueland får sparken som konsernsjef i NSB. Dermed blir han på mange måter utpekt som den store syndebukken for NSBs uår. Nestkommanderende i NSB, Randi Flesland, blir tilbudt rollen som konstituert konsernsjef, men velger i stedet å gå av. Det samme gjør også Cecilie Ditlev-Simonsen og kommunikasjonsdirektør Nita Kapoor.

Utenriks:

8. juni:

Dommen etter diskotekbrannen i Göteborg i oktober 1998, der 63 unge mennesker mistet livet, faller. Den forholdsvis milde straffeutmålingen blir anket inn for en høyere rettsinstans, som i august skjerper straffene for to av de fire domfelte.

13. juni:

Nord-Koreas leder Kim Jong-il og den sørkoreanske president Kim Dae-jung har et historisk toppmøte i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. Toppmøtet blir betegnet som et første, forsiktig skritt på veien mot en gjenforening av de to statene.

19. juni:

58 kinesere blir funnet døde i en lastebil som menneskesmuglere har parkert på havna i den sørengelske byen Dover. Bare to kinesiske flyktninger overlever det desperate forsøket på å komme seg inn i Storbritannia.

28. juni:

Den cubanske båtflyktningen Elian Gonzalez reiser tilbake til sin far på Cuba. Saken ender dermed i prestisjeseier for regimet i Havana, og nederlag for de sterkt antikommunistiske eksilkubanske miljøene i det sørlige USA.

Sport:

13 juni:

Norge slår Spania 1-0 i den første kampen i EM i Nederland/Belgia. Steffen Iversen header inn Norges første - og eneste mål i turneringa.

18. juni:

Savo Milosevic scorer for Jugoslavia etter åtte minutter av EM-kampen mot Norge. Jugoslavia vinner kampen 1-0.

21. juni:

Norge spiller uavgjort 0-0 mot Slovenia og er ute av EM-sluttspillet. Etter kampen raser spillestildebatten i Norge.

(Dagbladet.no/AP/NTB)

ENESTE MÅL:</B> Steffen Iversen hadde gleden av å score Norges eneste EM-mål i turneringens første kamp for Norges del - mot Spania.
HISTORISK:</B> Nord-Koreas leder Kim Jong-il og den sørkoreanske presidenten Kim Dae-jung hadde i år et historisk toppmøte i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang.
SAVNET:</B> Kim Eirik Salmela Farstad var meldt savnet i flere dager før han ble funnet drept i hagen til en nabo.