Junior-opprøret i gang

- Vi vil gjerne smake bittelitt av den champagnen Rolv Wesenlund drikker, sier NRK-programleder Guri Solberg (26). Hun står i spissen for junioroppøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Vi er unge. Vi er mange. Vi har sterke hofter, god hukommelse og ingen tegn til åreforkalking» heter det blant annet i internettskrivet om Junior-saken. Det er ungdomsprogrammet Kaliber på P3 som inviterer ungdommen til å slutte opp om kampsaker som lavere boligpriser og gratis kollektivtrafikk. Oppropet er en reaksjon på senior-opprøret med Rolv Wesenlund i spissen.

Unge blir forbigått

- Har dere ikke respekt for eldresaken?

- Jo. Men jeg synes på en måte det er et større problem at unge jenter på Stortinget ikke kan åpne kjeften uten å bli kalt uerfarne småpiker. Hvis Rolf Wesenlund er så opptatt av at de eldre mister jobben, hvorfor har han ikke snakket om seniorsaken i programmet sitt på TVNorge? Jeg tror Wesenlund bare er bitter for at at han ble tatt av plakaten.

En rekke kjente personer står bak «Foreningen Seniorsaken». Protestbevegelsen er imot at samfunnet har blitt for opptatt av å legge til rette for ungdommen - dem som ikke er over 50. Det er lytterne til P3 som står bak junior-saken.

- Men er det ikke et poeng at de eldre blir usynliggjort?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer