Juntabøddel dømt til livstid for andre gang

Argentinas «blonde dødsengel», Alfredo Astiz, dømmes for andre gang til livsvarig fengsel for forbrytelsene han begikk under den argentinske juntatiden.

DØMMES: Argentinas «blonde dødsengel», Alfredo Astiz, dømmes for andre gang til livsvarig fengsel for forbrytelsene han begikk under den argentinske juntatiden. Foto: Eduardo Di Baia / AP / Scanpix
DØMMES: Argentinas «blonde dødsengel», Alfredo Astiz, dømmes for andre gang til livsvarig fengsel for forbrytelsene han begikk under den argentinske juntatiden. Foto: Eduardo Di Baia / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Astiz og den tidligere marineoffiseren Jorge Acosta var to av totalt 54 anklagde i en massiv rettssak som avdekket nærmere 800 menneskerettighetsbrudd.

Forbrytelsene ble begått ved den beryktede Naval Mechanics School (ESMA), som var et fengsel for politiske fanger under Argentinas diktaturperiode.

Begge menn har i tidligere rettssaker blitt dømt til livsvarig fengsel.

Totalt 29 mennesker ble dømt til livsvarig fengsel i rettssaken som ble avsluttet onsdag. Ytterligere 19 fikk fengselsstraffer som strakte seg fra åtte til 25 år i fengsel, og seks mennesker ble frikjent.

Ifølge menneskerettighetsgrupper skal om lag 30 000 mennesker ha blitt kidnappet, torturert og drept i det som har blitt kjent som Agentinas skitne krig.

Astiz skal blant annet ha deltatt i tortur og drap på to franske nonner, en journalist og tre menneskerettsaktivister.

Den omfattende rettssaken er en del av et forsøk på å avdekke torturen og forbrytelsene mot menneskeheten som fant sted ved ESMA under den argentinske juntatiden fra 1976 til 1983. Rundt 800 mennesker har vitnet i rettssaken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer