Juntaen avslørt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Katastrofen som har rammet Burma har ikke overraskende vist at militærdiktaturet tar mer hensyn til seg selv enn folket i landet. Nær 64 000 mennesker er omkommet eller saknet etter den voldsomme syklonen. Mer enn en million er blitt hjemløse og trues av både av død og sykdom. I den situasjonen nekter juntaen både internasjonale hjelpearbeidere og journalister adgang.

Ifølge meteorologer i India ble juntaen varslet om katastrofen to døgn før syklonen traff Burma. Ifølge juntaen ble varslene sendt videre via både radio og TV, men ofrene selv sier at syklonen kom overraskende på de fleste. Samtidig sier de at både politi og soldater var nesten totalt fraværende i de første timene etter syklonen traff landet.

Det viktigste nå er å få hjelp på plass så fort som mulig, sier hjelpeorganisasjonene. I motsatt fall vil katastrofen kreve mange flere liv. FN har begynt å dele ut mat i hovedstaden, men det er ikke der de fleste av ofrene finnes. George W. Bush er villig til å sende soldater for å hjelpe. Juntaen i Burma bør si ja til alle som vil hjelpe ofrene.