Jurist Anine Kierulf: - Motbør er ikke knebling

Kierulf råder alle som deltar i samfunnsdebatten til å bidra til en bedre offentlighet, og har flere råd.

- INKONSEKVENT: - Det blir noe inkonsekvent å mene at andre må slutte å bruke virkemidler som gjør det vanskelig å være henne i debatten, mens hun kan bruke de virkemidlene hun vil mot sine meningsmotstandere, sier Kierulf. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
- INKONSEKVENT: - Det blir noe inkonsekvent å mene at andre må slutte å bruke virkemidler som gjør det vanskelig å være henne i debatten, mens hun kan bruke de virkemidlene hun vil mot sine meningsmotstandere, sier Kierulf. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen gikk Sylvi Listhaug av som justisminister. Da hun møtte pressen, leste hun opp en tekst, som hun også la på Facebook-siden sin.

Der sa hun blant annet: «Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges fremtid.»

- Motbør er ikke knebling

Kort etter la jurist Anine Kierulf ut en kort tekst på Twitter og Facebook, som raskt ble delt videre:«Også det rare som sies om ytringsfrihet i dag, er vernet av ytringsfriheten. Men for ordens skyld:

1. Ytringsfrihet gir deg ikke krav på å få gjennomslag for det du mener.

2. Motbør mot meningsinnhold og virkemidler er ikke knebling. Det er andres bruk av den samme ytringsfriheten som du har.»

Til Dagbladet sier hun at det som har skjedd i denne saken ikke har så mye med ytringsfrihet å gjøre. Ytringsfriheten er den samme for alle.

- Handler om hvordan det oppleves å delta i debatten

Det handler derimot om hvordan ytringsklimaet rammer dem som deltar i samfunnsdebatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer