Juryens kjennelse: Skyldig!

Ghislaine Maxwell funnet skyldig i fem av seks tiltalepunkter.

Ghislaine Maxwell.
Ghislaine Maxwell. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juryen har blitt enig i en kjennelse i rettssaken mot Ghislaine Maxwell (60). Det melder nyhetsbyrået AP.

Juryen diskuterte i fem dager før de ble enige om at den britiske kvinnen var skyldig i fem av seks tiltalepunkter, blant annet i å ha rekruttert unge jenter som så ble utsatt for overgrep.

Den tidligere sosietetskvinnen fra Storbritannia har sittet i varetekt i 16 måneder i Metropolitan Detention Center i New York. 59-åringen var tiltalt for menneskehandel, etter å angivelig ha hjulpet avdøde Jeffrey Epstein med sexhandel og overgrep mot mindreårige, ved å rekruttere og «groome» disse jentene.

De seks tiltalepunktene mot henne gjelder kriminelle handlinger som skal ha blitt begått mellom 1994 og 2004, og som er knyttet til en rekke ikke navngitte kvinner. To av dem sier at de bare var 14 og 15 år da de ble utsatt for seksuelle overgrep.

Hun risikerer nå opp mot 80 år i fengsel. Selve straffutmålingen legges fram på et seinere tidspunkt.

Rettssaken varte i 13 dager. Påtalemyndigheten førte totalt 24 vitner. De fortalte om livet på innsida av Jeffrey Epsteins mange hjem.

Epstein var en kjent finansmann i New York med forbindelser til mange kjente og mektige mennesker. I 2008 ble han dømt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av flere mindreårige jenter. Sommeren 2019 ble han arrestert på nytt siktet for utnyttelse og mishandling av flere dusin jenter og kvinner, og i august 2019 ble han funnet død i varetektscella.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer