Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jurykandidatene fra helvete

Narkotika, vold og sexkjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Når amerikanske domstoler utnevner sine lekdommere, kalles det inn et visst antall kandidater. Derfra plukkes de som faktisk blir sittende i juryen under rettssaken.

Forsvarsadvokat Leslie Ballin omtalte kandidatene som var til valg i en voldssak fra en campingplass i Tennessee som «jurykandidatene fra helvete», skriver AP.

Juryutvelgelsen var akkurat i gang da første kandidat spratt opp.

- Jeg går på morfin og er høyere enn en drage, sa mannen og forlot lokalet.

Så spurte aktor om noen av de gjenværende kandidatene var tidligere domfelte.

Da meldte neste kandidat seg. Han fortalte at han var blitt arrestert og innlagt på mentalsjukehus etter at han forsøkte å skyte nevøen sin. Han forklarte at han ble provosert av at nevøen nektet å komme fram fra under senga.

En tredje kandidat innrømmet å ha alkoholproblemer, og fortalte at han var tidligere arrestert for å forsøke å kjøpe sex fra en kvinnelig politispaner som ga seg ut for å være prostituert.

- Jeg burde ha forstått at det var noe på ferde. Hun hadde alle tennene på plass, forklarte dommerkandidaten.

Etter denne lange rekken av innrømmelser, var det en fjerde kandidat som selv mente han ikke burde være i juryen fordi han var inhabil.

- I nabolaget mitt veit alle at dersom du får herr Ballin (som forsvarsadvokat - red. anm.), så er du trolig skyldig, sa mannen.

Han ble ikke valgt.

Men Leslie Ballin gjorde jobben sin godt, og de resterende jurymedlemmene frikjente kvinnen han forsvarte. Hun var tiltalt for å ha slått sin brors kjæreste i ansiktet med en murstein.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media