Jurymedlem tror Jackson forgrep seg

Jurymedlen Raymond Hultman tror Michael Jackson antastet andre unggutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ikke alle jurymedlemmene var enige, og Hultman er personlig overbevist om at Michael Jackson har antastet unge gutter. 

- Jeg tror ikke at Jackson er uskyldig, sa Hultman på TV i natt. - Han er bare ikke skyldig i det han ble tiltalt for.

62 år gamle Hultman trodde på vitneprovene fra to unge gutter som hevder Jackson opptrådte usømmelig overfor dem tidlig på 90-tallet. Men popikonet var tikke tiltalt for disse hendelsene.


Fikk snakke ut
De i juryen som ønsket det fikk lov til å uttrykke sine følelser rundt saken i natt. Alle jurymedlemmene skulle få være anonyme og bli omtalt ved nummer. Men noen har gitt seg til kjenne.

Juryens leder sier at det var viktig for de edsvorne å behandle superstjernen som hvilken som helst person og ikke la seg blende av stjernestatusen hans.

Mange av har følt saken som en belastning og påkjenning, men den seks måneder lange borgeroppgaven har også vært en positiv opplevelse.

Mislikte knipsing
Under rettssaken har amerikansk fjernsyn daglig hatt analyser av hva som skjer i retten. Blant annet moren til den fornærmede gutten har vært gjenstand for heftig diskusjon.

- Jeg mislikte sterkt når hun (moren) knipset med fingrene til oss. Da tenkte jeg «Ikke knips fingrene til meg, dame», sa jurymedlem nummer 5 om moren som ble rasende i retten.

Også flere kommentatorer sa under rettssaken at morens dominerende oppførsel i retten kan ha svekket saken til påtalemyndigheten. Nå har jurymedlemmer bekreftet denne analysen.

Bevisene uteble

Jurymedlemmene utrykker også undring over påtalemyndighetenes bevisførsel.

LETTET: Etter seks måneder er endelig Jackson-saken over. Jurymedlemmene gleder seg å komme tilbake til hverdagslivet. Foto: AP/SCANPIX
LETTET: Etter seks måneder er endelig Jackson-saken over. Jurymedlemmene gleder seg å komme tilbake til hverdagslivet. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Vi forventet kanskje bedre beviser, noe som var litt mer overbevisende, men det fikk vi ikke, sier jurymedlem nummer 10.

Juryen stemte over skyldspørsmålet to ganger, og det endte med full frifinnelse av superstjernen Michael Jackson.

SKYLDIG: Raymon Hultman mener noe har foregått på Neverland og at Jackson er skyldig.