Julio Kopseng tiltalt for to voldtekter

Jurymedlem varslet om «Juliobord». Får ikke vitne i retten

Mener deler av juryen var forutinntatt.

«JULIOBORD»: Det var meningen at juryen fra lagmannsretten skulle holde «Juliobord» i 2016, noen måneder etter rettssaken. Usmakelig, mener jurymedlemmet som varslet Dagbladet og forsvarer Sigurd Klomsæt i oktober samme år. Foto: Lars Eivind Bones, privat
«JULIOBORD»: Det var meningen at juryen fra lagmannsretten skulle holde «Juliobord» i 2016, noen måneder etter rettssaken. Usmakelig, mener jurymedlemmet som varslet Dagbladet og forsvarer Sigurd Klomsæt i oktober samme år. Foto: Lars Eivind Bones, privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et medlem av juryen som våren 2016 fant Julio Kopseng (41) skyldig på 31 av 32 tiltalepunkter i Borgarting lagmannsrett, får ikke vitne i den nye straffesaken der Kopseng er tiltalt for å ha voldtatt to kvinner. Heller ikke en varslings-e-post han sendte til forsvarer Sigurd Klomsæt, tillates ført av Oslo tingrett.

- Aktor har begjært at deler av beviset avskjæres, med begrunnelsen at det er uten betydning for dommens innhold. Retten slutter seg til dette, og e-posten av 21.10.16 nektes ført som bevis, beslutter tingrettsdommer Jonas Petter Madsø.

Taushetsplikt

Retten avslo allerede i mars å tillate mannen å vitne, med henvisning til blant annet tvisteloven, som forbyr jurymedlemmer og dommere å vitne om beslutninger i retten.

- Vi får ikke lov til å føre faktiske forhold som bevis, mens de får føre hele dommen. Dette er ikke en fair trial! tordner Kopsengs forsvarer Sigurd Klomsæt overfor Dagbladet - med henvisning til aktoratet og de fornærmede kvinnenes bistandsadvokater.

Aktor, konstituert statsadvokat Ane Evang, avviser at å avskjære vitnet og e-posten fører til en skjev bevisførsel i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer