Jus-hjelp til innvandrere

Neste år blir det opprettet en prøveordning for jurdisk bistand til personer som føler seg diskriminert på grunn av hudfarge og opprinnelse. Kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad fikk i dag overrakt en utredning om hvordan en slik ordning bør fungere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Satsingsområdene vil være diskriminering på arbeidsmarkedet og oppfølging av diskrimineringssaker i rettssystemet. Det skal sikre at disse sakene prioriteres og at personer ikke kommer dårligere ut i møtet med rettsvesenet på grunn av hudfarge, trosbekjennelse, avstamning, nasjonal eller etnisk opprinnelse.

  - Det er viktig å styrke vernet mot diskriminering. Høyest prioritet har kampen mot diskriminering på arbeidsmarkedet. Ønsker vi integrering, er innpass på arbeidsmarkedet helt avgjørende, sa kommunalministeren da hun mottok rapporten fra Orevaoghene Charles Obaro fra Innvandrernes Landsorganisasjon.

Lovforslag

En arbeidsgruppe bestående av representanter for de frivillige organisasjonene, politi og påtalemyndighet står bak rapporten. Myndighetene skal bygge videre på rapporten for å opprette en frittstående ordning som skal gi juridisk bistand.

  Et lovforslag som ligger til behandling i Stortinget, som skal styrke rettsvernet mot diskriminering, er tenkt som lovgrunnlaget for det videre arbeidet.

(NTB)