Jusprofessor: - Burde fortalt det før

Jusprofessor Carl August Fleischer mener det kan være uheldig at en statsråd og hans statssekretær er kjærester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnloven sier at foreldre, barn og søsken ikke kan sitte i samme regjering. Men loven omfatter ikke statssekretærer.

Jusprofessor Carl August Fleischer synes likevel at det kan stilles spørsmål ved slike forbindelser.

- Det kan være uheldig fordi det ikke blir tilstrekkelig avstand og uavhengighet i forhold til vurderinger og saksbehandling. Når forholdet blir for nært, så blir det ikke to «fulle» personer i de postene det er snakk om, sier Fleischer.

Ikke kritiske nok

Han mener man risikerer at statsråden og statssekretæren, som er hans eller hennes nærmeste rådgiver, dermed ikke er kritiske nok til hverandre, sier Fleischer som understreker at han bare kjenner saken gjennom mediene.

Til VG torsdag sa Norman at «vi ble betatt av hverandre, og etter hvert utviklet det seg til et kortvarig intenst forhold. Men vi innså raskt at dette var uprofesjonelt, og uklokt i forhold til våre nærmeste. Da ble vi enige om å legge forholdet på is».

Fleischer spør om dette hadde betydning også da Meyer ble hentet fra Handelshøyskolen til statssekretær-jobben.

Hvordan valgt

- Betatt av? Ja vel, men hvordan er hun valgt ut som statssekretær? Var han betatt allerede da? Han er åpenbart blitt tiltrukket av henne på et tidspunkt. Det er spørsmål om når følelsene oppsto.

- Hvis man velger en statssekretær på grunn av personlig sympati, enten for å berike vedkommende økonomisk, for å fremme vedkommendes karriere eller fordi man har seksuelle følelser for personen, så er det juridisk feil, sier jusprofessoren.

- Er dette en sak som kan få konsekvenser for en statsråd?

- Det vil jeg ikke uttale meg om, sier jusprofessoren.