Jusprofessor: - Kallmyr bør gå av straks

Jusprofessor Mads Andenæs er ikke i tvil. Jøran Kallmyr kan ikke fortsette som justisminister.

- MÅ GÅ: Jusprofessor Mads Andenæs er klar på at justisminister Jøran Kallmyr bør gå av. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- MÅ GÅ: Jusprofessor Mads Andenæs er klar på at justisminister Jøran Kallmyr bør gå av. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jøran Kallmyr erkjenner at dette ikke er lovlig. Historien hans henger ikke sammen, utlendingsloven er brutt og at au pairen er utnyttet, sier jusprofessor Mads Andenæs ved Universitet i Oslo på telefon fra Roma.

Professoren har fattet interesse for Aftenpostens avsløring om at Jøran Kallmyrs au pair har brutt utlendingsloven. Den filippinske au pairen ble utvist fra Norge 9. mai og forlot landet i løpet av et døgn.

Begrunnelsen til UDI er at hun bodde hos justisministeren og hans familie i to måneder i fjor høst før hun fikk time hos politiet for fornyelse av sin au pair-tillatelse.

- Holder ikke

Til Aftenposten sier Kallmyr at «det kan hende jeg har vurdert regelverket feil». Andenæs påpeker at det i denne saken - til forskjell fra tidligere saker - er justisministeren selv som står sentralt.

- Nei, det holder ikke. Det holder ikke for oss, for utlendinger og i hvert fall ikke for en advokat som blir justisminister. Og det på utlendingsfeltet, som er et hovedområde for hans parti, og som han selv har ansvar for. Hans parti hevder jo at de er strengere enn alle andre, men det gjelder ikke for den ansvarlige statsrådens egne forhold, sier Andenæs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer