Juss-Buss mener Anundsen struper ytringsfriheten deres. - Vi skal debattere og aksjonere hele uka

Justisdepartementet avviser ytringsnekt, og sier de kan gjøre det på fritida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det jusstudentdrevne rettshjelpetiltaket Juss-Buss mener justisminister Anders Anundsen ikke ønsker at den frivillige organisasjonen skal delta i debatter, snakke med media, påvirke politikere eller bidra i høringsrunder, såkalt rettspolitisk arbeid.

Bakgrunnen er et tildelingsbrev fra Justis- og beredskapsdepartementet der departementet redegjør for statsstøtten organisasjonen mottar:

«Det er ikke anledning til å benytte tilskuddet til aktiviteter som faller utenfor formålet for denne tilskuddsordningen, for eksempel rettspolitisk arbeid.».Debatten har startet etter at Skårberg skrev et innlegg i Natt og Dag før helga. Også studentavisa Universitas og NRK Dagsnytt har omtalt saken. Stengt pga rettspolitisk arbeid Leder i Juss-Buss, Hanne Hareide Skårberg, reagerer kraftig og mener Anders Anundsen forsøker å strupe organisasjonens ytringsfrihet.- Forklaringen vi så langt har fått er at tilskuddsordningen bare skal gå til rettshjelp, men de har ikke tatt stilling til ytringsfrihetsspørsmålet. Vi i Juss-Buss ytrer oss av og til ganske kritisk. Det kan være grunnen til at de ikke ønsker å høre våre kritiske røster, sier Skårberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer