Rødt krever at miljøbyråden hever avtalen med Veireno:

Juss-ekspert: Kan bli dyrt for kommunen å heve søppelavtalen

Veireno-exit kan bli dyrt for Oslo-byrådet, advarer ekspert på avtalerett.

FLYTER FORTSATT: Til tross for flere klager ser det fortsatt slik ut i Industrigata 47 i dag, forteller en beboer til Dagbladet. Foto: Privat/leserfoto.
FLYTER FORTSATT: Til tross for flere klager ser det fortsatt slik ut i Industrigata 47 i dag, forteller en beboer til Dagbladet. Foto: Privat/leserfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er alltid risiko knyttet til å heve avtaler. Hvis Oslo kommune hever avtalen uten at det viser seg å være grunnlag for det, risikerer Oslo kommune i verste fall å måtte betale flere titalls millioner kroner i erstatning til søppelselskapet Veireno som kompensasjon for tapt fortjeneste med mer.

Det sier førsteamanuensis ved BI, Harald Benestad Anderssen til Dagbladet.

På en pressekonferanse gjorde Rødt-leder Bjørnar Moxnes det i dag klart at han vil fremme mistillitsforslag mot byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Ngyuen Berg (MDG), dersom hun ikke støtter Rødts forslag om å heve avtalen med Veireno.

- Dagbladets artikkel om at nøkler kan være på avveie var spikeren i kista som viser at selskapet ikke er i stand til å gjøre jobben på en skikkelig måte, sier Moxnes.

Dette står i kontrakten

Rødts forslag om å heve kontrakten ble fremmet for bystyret allerede i forrige uke. Her vises det til at det i Arbeidstilsynets rapport fra forrige uke avdekkes hele 344 brudd på arbeidsmiljøloven.

Avvikene fra Arbeidstilsynet handler i all hovedsak brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer