MØTTES TIL DEBATT: Norwegian-sjef Bjørn Kjos møtte i kveld pilotenes leder Halvor Vatnan til debatt hos Ole Torp i NRK-programmet «Aktuelt». Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
MØTTES TIL DEBATT: Norwegian-sjef Bjørn Kjos møtte i kveld pilotenes leder Halvor Vatnan til debatt hos Ole Torp i NRK-programmet «Aktuelt». Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Jussprofessor kaller avtalen «tomt vrøvl»

- Avtalen er ikke verdt noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jussprofessor Geir Woxholth går i en Facebook-melding tirsdag kveld langt i å si at flygerne står igjen som den tapende part etter konflikten i Norwegian, skriver NTB.

Arbeidskonflikten mellom flyselskapet og pilotene ble løst, og streiken er nå avblåst. 

Pilotenes forhandlingsleder er fornøyd, og mener de både har oppnådd mye, og tapt noe.

- Må holde maska «Her gjelder det å holde maska: Kjos legger ansiktet i alvorlige folder og sier - på spørsmålet hva de har «gitt» - at pilotene har fått «jobbgaranti» i 3 år. Som kjent var kravet ansettelse i morselskapet. En slik avtale om «jobbgaranti», er ikke verd noe ut over hva markedet til enhver tid er i stand til å bære», skriver Woxholth i Facebook-meldingen.

«Å høre at dette er «juridisk» forpliktende, er tomt vrøvl. Er krybben tom, hjelper ikke jussen det spøtt. Pilotene fikk ikke noe mer enn det selskapet tilbød for mange dager siden», melder jussprofessoren fra Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo - før han trekker en knallhard konklusjon:

«I realiteten er dette et totalhavari for pilotene og Parat.»

- Veldig uenige Leder for flygerne i Norwegian, Halvor Vatnar, understreket da avtalen ble presentert, at pilotene har fått en nødvendig binding til morselskapet, likeverdige avtaler i Skandinavia og felles karrieremuligheter.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Woxholth.

- Det var overraskende. At han både har fått lest og gjort en juridisk avhandling og vurdering av avtaleteksten så kort tid etter at avtalen ble gjort mellom partene er imponerende i seg selv, sier Skjæggerud til Dagbladet.

- Vi er selvfølgelig veldig uenige. Hvis vi hadde hatt den samme oppfatningen, hadde vi ikke kommet i havn i kveld, legger han til.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos sa tidligere i kveld at han er lettet over at streiken er over, men han er også lei seg.

- Jeg må si unnskyld til alle passasjerene, sier Kjos.