TILTALT: Politiet har fått rettens medhold i at jussprofessor Jan Fridthjof Bernt ikke får stille som ekspertvitne i saken mot Rødt-leder Bjørnar Moxnes.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILTALT: Politiet har fått rettens medhold i at jussprofessor Jan Fridthjof Bernt ikke får stille som ekspertvitne i saken mot Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Jussprofessor nektes å vitne i sak mot Rødt-leder

Tiltalt for å ha brutt taushetsplikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har fått rettens medhold i at jussprofessor Jan Fridthjof Bernt ikke får stille som ekspertvitne i saken mot Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Moxnes er tiltalt for å ha brutt taushetsplikten da han offentliggjorde opplysninger fra en granskingsrapport om den såkalte Lindeberg-saken, der en hjelpepleier feilaktig ble beskyldt for overgrep mot demenspasienter. Det er Moxnes' forsvarer, Harald Stabell, som ønsket å bruke Bernt som sakkyndig vitne, skriver Klassekampen.

Den anerkjente professoren er blant landets ledende eksperter på forvaltningsrett og kommunal rett. Oslo tingrett ville la Bernt vitne, men politiet anket til Borgarting lagmannsrett, hvor de fikk medhold.

Saken vil blant annet handle om hvorvidt Moxnes og Rødt sladdet rapporten godt nok.

- Retten må foreta en vurdering av om manglende sladding fra Moxnes' side skapte en uakseptabelt økt fare for at utenforstående kunne identifisere en dement pasient, men da sett på bakgrunn av den forferdelige belastningen hjelpepleieren hadde blitt utsatt for, forklarer Bernt.

Det er satt av tre dager til saken, som starter torsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram