Jusstudent gikk til sak etter å ha fått eksamen annulert på grunn av juks. Nå har han tapt i Høyesterett

Fant notater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): - Dette er en dom som viser hvor lite som skal til for at en student skal bli tatt i fusk. Det er veldig viktig at studentene er klar over dette, og vet at de kan bli hevet ut av universitetet på grunn av bagatellmessige feil, eller et reelt uhell som denne saken handler om.

Det sier jusstudentens advokat, Halfdal Mellbye, til Bergens Tidende.

Jusstudenten Martin Seglen Baadshaug gikk til sak etter han fikk eksamenen i forvaltningsrett annullert og ble utestengt fra Universitetet i Bergen i 2012.

Stridens kjerne var notater Baadshaug hadde liggende på pulten da eksamensvakter foretok bokkontroll før eksamen startet. Notatene ble inndratt før oppgaven ble utlevert, og studenten fikk avlegge sin eksamen.

I ettertid valgte likevel universitetet å annullere eksamenen.

I desember i fjor vant studenten fram i Gulating lagmannsrett. Vedtaket om annullering av eksamen og utestenging ble der kjent ugyldig. Lagmannsretten slo fast at han ikke hadde opptrådt uredelig for å oppnå en uberettiget fordel.

Staten anket til Høyesterett, som nå har kommet med sin avgjørelse.

- Vi er fornøyd med at anken tas til følge og at Høyesterett er enig med statens argumentasjon, sier Håvard H. Holdø hos Regjeringsadvokaten til avisa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram