Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Justerer ned dødstallene

Dødstallene etter terrorangrepene er nedjustert for andre gang. Amerikanske myndigheter tror at antallet drepte er mange tusen færre enn først antatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det offisielle tallet på drepte etter at to kaprede fly fløy inn i World Trade Center i New York, er justert ned til under 4.000, opplyste myndighetene i dag.

Like etter terrorangrepene 11. september, var det meldt om mer enn 6.500 savnede i de sammenraste bygningsmassene. Etter hvert som det ble klart at noen av de savnede var ført opp flere ganger, og savnede dukket opp, sank tallet flere ganger. Den siste oversikten viser at 3.948 personer er drept eller savnet.

I slutten av oktober offentliggjorde avisen New York Times en uavhengig liste som viste at tallet lå under 3.000. En talsmann for byens myndigheter kommenterte opplysningene ved å si at den offisielle listen er mye mer omfattende.

(NTB-AFP)

KATASTROFE: Færre omkom i terrorangrepet enn først antatt.Arkivfoto: SCANPIX
Hele Norges coronakart