Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Justerer ned trusselnivået

PST mener faren for terror i Norge er liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter en samlet vurdering av terrortrusselen i Norge, nedjusterer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i dag det generelle trusselnivået fra moderat til lavt.

- PST vurderer per i dag trusselnivået som lavt, men jeg vil presisere at trusselbildet raskt kan endre seg, og at nivået igjen kan endres, sier sjef for Politiets sikkerhetstjeneste Jørn Holme i en pressemelding.

PST har i dag ingen informasjon som indikerer eller bekrefter at det har vært forberedelser til en terroraksjon i Norge, og PST anser sannsynligheten for en terroraksjon i Norge som lav.

- Et nedjustert trusselnivå betyr imidlertid ikke at Norge ikke kan bli truet av terror. I vår tid er det viktig å utvise årvåkenhet overfor mistenkelige hendelser eller personer, sier Holme.

Terrortrusselen mot enkelte objekter og arrangementer kan være høyere enn lav, selv om det generelle trusselnivået nå vurderes som lavt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling