Justine ble drept da hun meldte fra om mulig voldtekt. Nå er en politimann siktet for drapet

Politimannen som skjøt og drepte en ubevæpnet australsk kvinne i Minneapolis i USA i fjor, er nå siktet for drap. 

DREPT: 17. juli 2017 ble Justine Damond Ruszczyk drept av politibetjent Mohamed Noor. Nå er politimannen siktet for drapet. Foto: Stephen Govel Photography / Handout/ File Photo via REUTERS / NTB scanpix
DREPT: 17. juli 2017 ble Justine Damond Ruszczyk drept av politibetjent Mohamed Noor. Nå er politimannen siktet for drapet. Foto: Stephen Govel Photography / Handout/ File Photo via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politibetjenten Mohamed Noor skjøt 15. juli i fjor Justine Damond Ruszczyk (40), en australsk statsborger bosatt i Minneapolis i Minnesota.

40-åringen hadde ringt til politiets nødnummer for å melde om en mulig voldtekt i nabolaget. Hun ble skutt da hun gikk mot politibilen som rykket ut til stedet.

Politibetjent Mohamed Noor har så langt ikke ønsket å forklare seg for etterforskerne, men det har hans kollega, Matthew Harrity, som kjørte politibilen den skjebnesvangre kvelden.

Hørte «en stemme og et dunk»

Justine Damond Ruszczyk ringte altså politiet for å melde fra om det hun trodde var et seksuelt overgrep utenfor huset sitt.

Ifølge aktor Mike Freeman skal Ruszczyk ha kommet mot politibilen bakfra, og ifølge Harrity skal dette ha skjedd omtrent samtidig som Noor meldte fra til politiets operasjonssentral om at de var ferdig med å undersøke saken Ruszczyk hadde ringt inn om, skriver The Guardian.

Ifølge Harritys forklaring skal han på dette tidspunktet ha hørt «en stemme og et dunk et sted bak ham på politibilen, og fikk et glimt av en persons hode og skuldrer utenfor bilvinduet på hans side».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer